Ολυμπιακός: Ο Γιώργος Αγγελόπουλος αποκάλυψε πως έγινε η μεταγραφή του Σπανούλη

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην απόφαση της μεταγραφής του Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός: Ο Γιώργος Αγγελόπουλος αποκάλυψε πως έγινε η μεταγραφή του Σπανούλη

Ο Βασίλης Σπανούλης έριξε τίτλους τέλους στην καριέρα του παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου στο ΣΕΦ. Μάλιστα ο εκ των προέδρων της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Αγγελόπουλος αποκάλυψε πως έγινε η μεταγραφή του «Kill Bill» στην ομάδα του Πειραιά.

Σπανούλης: «Νιώθω πολύ γεμάτος, ο Ολυμπιακός ήταν η Ιθάκη μου»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Τον θαυμάζουμε για τις αξίες του κι όσα προσέφερε στον Ολυμπιακό. Το 2010 μετά τον τρίτο τελικό με τον Παναθηναϊκό, όλοι ξέρετε τι είχε γίνει εκεί και πως χάθηκε το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή ομάδα τότε, την μισή μεικτή κόσμου αλλά στην Ελλάδα δεν μπορούσε να πετύχει τους στόχους του. Μετά από αυτή την ήττα σκεφτήκαμε στρατηγικά πως πρέπει να δράσουμε μπροστά σε αυτά που βιώναμε τα οποία είναι γνωστά.

Ήταν μια δύσκολη κατάσταση κι η απόφαση ήταν να πάμε να πάρουμε τον καλύτερο παίκτη του Παναθηναϊκού, στην καλύτερη ηλικία, με δεδομένες τις δυσκολίες που θα υπήρχαν.

Ήταν κι ο Παπαλουκάς κι ο Τεόντοσιτς στην ομάδα, υπήρχε ένα θέμα που θα παίξει ο Βασίλης και πως θα έχει τον ρόλο που απαιτείται. Αποφασίσαμε να κάνουμε το μεγάλο χτύπημα. Ο Βασίλης ήθελε και είχε ένα κίνητρο πολύ υψηλό.

Κάπου κούμπωσε η δική μας επιθυμία να κάνουμε τον Ολυμπιακό πρώτο σε Ελλάδα κι Ευρώπη, αυτό που αξίζαμε, κι αυτό παντρεύτηκε με την επιθυμία του Βασίλη που ήταν πάντοτε πρωταγωνιστής κι ηγέτης. Να πάρει τον Ολυμπιακό από το χέρι και να τον οδηγήσει στις κατακτήσεις.

Ξεκίνησε δύσκολα η σχέση αυτή, λόγω της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό ήταν δύσκολο να γίνουμε επαφές. Είχαμε φτάσει σε ένα αδιέξοδο. Τον Ιούλιο του 2010. Τότε ζούσαμε στην Βοστόνη με την γυναίκα μου και την κόρη μου και γυρίζαμε για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα. Υπήρχε μια δυσκολία στις διαπραγματεύσεις. Λίγο πριν γίνει η επιστροφή στην Ελλάδα, μιλήσαμε με τον Παναγιώτη και είπαμε να κάνουμε την μεγάλη κίνηση για να έρθει ο Βασίλης.

Σάββατο έφτασα στην Αθήνα και Κυριακή απόγευμα υπογράψαμε το πρώτο συμβόλαιο από τα πολλά. Ο Βασίλης βίωσε αμφισβήτηση, άκουσε πολλά κι εντός κι εκτός οργανισμού. Απέδειξε με την αξία του ποιος είναι και που μπορεί να φτάσει».