ΕΟΚ: Ικανοποίηση για το υγειονομικό πρωτόκολλο

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η ΕΟΚ για το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο για την πανδημία του κορονοϊού από την πολιτεία.

ΕΟΚ: Ικανοποίηση για το υγειονομικό πρωτόκολλο

Το νέο πρωτόκολλο επιτρέπει πλέον self tests στους αθλητές που δεν έχουν συμπληρώσει τα 18 τους χρόνια, συμβαδίζοντας δηλαδή με το πρωτόκολλο των σχολείων. Η απόφαση απαλλάσσει πλέον τους γονείς αθλούμενων από επιπλέον κόστη των άλλων μορφών τεστ για κορονοϊό και παράλληλα δεν στερεί παιδιά-αθλητές από τα σωματεία.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

“Η ΕΟΚ δέχτηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ανακοίνωση από την Πολιτεία της παράτασης έναρξης εφαρμογής του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τις διοργανώσεις των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων (δείτε ΕΔΩ την απόφαση). Μια εξέλιξη προς την κατεύθυνση του να υπάρξει ένα περιθώριο επικοινωνίας μεταξύ Ομοσπονδίας – Ενώσεων – Σωματείων και των νεαρών αθλητών / αθλητριών και των οικογενειών τους, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη και ασφαλέστερη για όλους δυνατή λύση.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος είχε τοποθετηθεί από καιρό θέτοντας ζήτημα βιωσιμότητα των ομάδων, συμμετείχε αυτοπροσώπως στη συνεδρίαση της υγειονομικής επιτροπής (22/09).

Εκεί ανέλυσε τα επιχειρήματά του τόσο με την ιδιότητα του γιατρού, όσο και με του ανθρώπου που γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια τις καθημερινές ανάγκες των αθλητικών σωματείων.

Η γόνιμη συζήτηση που έγινε έδειξε ότι υπάρχουν περιθώρια μεταβολής των ισχυόντων, ώστε να ελαφρυνθούν οι απαιτήσεις χωρίς σε καμία περίπτωση να τεθεί σε διαπραγμάτευση η δημόσια υγεία. Κυρίως όμως, δίνει τη δυνατότητα να υλοποιηθεί η βασική μέριμνα της ΕΟΚ, δηλαδή η απρόσκοπτη έναρξη των διοργανώσεων χωρίς να τίθεται θέμα αδυναμίας υποστήριξης της συμμετοχής παιδιών, ειδικά για τις ηλικίες 16-18″