Πρίφτης: «Η πρόκληση του Παναθηναϊκού ήταν πολύ μεγάλη»

Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για την απόφασή του να επιτρέψει στην Ελλάδα για τον πάγκο του Παναθηναϊκού, αλλά και το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην απόκτηση ενός ακόμα παίκτη στην περιφέρεια

Πρίφτης: «Η πρόκληση του Παναθηναϊκού ήταν πολύ μεγάλη»

Ο Παναθηναϊκός κινείται για την απόκτηση ενός ακόμα παίκτη, που θα αγωνίζεται στην περιφέρεια και θα έχει έμφαση στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για την ενδεχόμενη προσθήκη που σκέφτεται ο Παναθηναϊκός και ανέλυσε τους άξονες, από τους οποίους θα εξαρτηθεί η κίνηση του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός των «πρασίνων» κατά την παρουσίαση της Basket League:

Για την επιστροφή του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό: «Αρχικά, να πω ότι είναι χαρά μου που βρίσκομαι ξανά ανάμεσά σας. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πάντα ιδιαίτερο και ενδιαφέρον. Η πρόκληση του Παναθηναϊκού ήταν πολύ μεγάλη.

Δεν ήθελε σκέψη. Γυρνάω στην πατρίδα με πολύ μεγάλο κίνητρο για μια ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία και φυσικά πολύ μεγάλες απαιτήσεις και ευθύνες».

Για τη φετινή ομάδα: «Είναι πολύ πρόωρο να πούμε κάτι και να προσδιορίσουμε κάτι. Φυσικά, έχουμε πλάνο και φιλοσοφία. Θέλουμε σιγά - σιγά μέσα από τη δουλειά να χτίσουμε τις συνεργασίες μας.

Αναμφίβολα, ξεκινώντας από την άμυνα έχεις μια πιο καλή βάση σε πρώτο στάδιο για να κερδίσεις λίγο χρόνο και σιγά - σιγά να χτίσεις και την επίθεσή σου. Είναι μια διαδικασία που θα πάρει χρόνο. Χρειάζεται δουλειά από όλους όσους συμμετέχουν».

Για το ρόστερ και το ενδεχόμενο προσθήκης: «Το ρόστερ είναι αυτό που είναι. Έχουμε τις ιδιαιτερότητές μας, είχαμε τραυματισμούς να διαχειριστούμε.

Το τι θα γίνει στο μέλλον εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό και από τη διαθεσιμότητα της αγοράς και από τις οικονομικές μας δυνατότητες και βλέποντας στην πορεία των πρώτων παιχνιδιών τις ανάγκες που μπορεί να παρουσιαστούν. Συλλογικά θα κρίνουμε και θα αποφασίσουμε αν χρειάζεται κάτι ή όχι».