Ο Χένρι κατέληξε στην Ούνικς Καζάν (pic)

Ο Πιέρια Χένρι δήλωσε πως πρώτος στόχος του παραμένει το ΝΒΑ αλλά τελικά κατέληξε στη Ρωσία.

Ο Χένρι κατέληξε στην Ούνικς Καζάν (pic)

Ο Αμερικανός γκαρντ, όπως είναι γνωστό ενδιέφερε τον Ολυμπιακό, μετά από την εισήγηση του Ντέιβιντ Μπλατ ο οποίος τον γνώριζε καλά από τη θητεία του στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Η υπόθεση όμως δεν προχώρησε και οι "ερυθρόλευκοι" απέσυραν την προσφορά τους. Ο Χένρι περίμενε κάποια πρόταση από το NBA αλλά φαίνεται πως αυτή δεν ήρθε ποτέ και κατέληξε στην Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη.

Ο Χένρι είχε μιλήσει στην "Boston Hearld" για το μέλλον του. "Ο στόχος μου είναι να μείνω στο σπίτι μου, αρκεί οι σωστοί ή ο σωστός άνθρωπος να μου προσφέρουν την ευκαιρία να συνεχίσω να βελτιώνομαι και να διορθώνω τις αδυναμίες μου. Απλά να πάρω μία ευκαιρία" είπε.

Και πρόσθεσε: "Θα έμενα σίγουρα εδώ, αλλά δεν αποκλείω τίποτα. Ό,τι είναι το καλύτερο για την οικογένειά μου και εμένα. Η καριέρα μου συνεχίζεται".

Αναφερόμενος στην εμπειρία της Ευρώπης, τόνισε: "Αντιμετώπισα τις διαφορές στον τρόπο ζωής, στο φαγητό και σε πολλά ακόμα. Δεν θέλω να υποτιμήσω κάποιον, αλλά έμεινα χωρίς ρεύμα και θέρμανση μέσα στον χειμώνα για δύο με τρεις εβδομάδες. Δεν είναι ίδιες οι συνθήκες παντού. Βρήκα το δρόμο μου. Προσαρμόστηκα. Όλα αυτά μου επέτρεψαν να ανοίξω κάποιες πόρτες στην καριέρα μου. Ήταν σημαντική εμπειρία, με την οποία είδα τη μεγαλύτερη εικόνα".

Και πρόσθεσε: "Αν τα καταφέρεις σε μία μικρή χώρα, μπορείς να τα καταφέρεις οπουδήποτε. Αποκτάς αυτοπεποίθηση. Στο εξωτερικό σου επιτρέπουν να παίξεις πιο πολύ όπως θέλεις εσύ. Οι συμπαίκτες σου βοηθούν ο ένας τον άλλον και σε διευκολύνουν. Αποκτάς εμπειρίες και μαθαίνεις καλύτερα το παιχνίδι παίζοντας σε αυτό το επίπεδο και σε αυτές τις ταχύτητες".