Τα κορίτσια της Ηλιούπολης έλαμψαν και πάλι! (pics)

Οι νεάνιδες της Ηλιούπολης πρωταθλήτριες Ελλάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά * Στο «ΦΩΣ» μίλησαν ο γενικός αρχηγός του συλλόγου Μίλτος Στανέλλος, ο προπονητής Σάκης Φέξης και οι αθλήτριες Άννα-Μαρία Πρίφτη, Διαμάντω Αλεξιά, Μαρία Διαμαντοπούλου και Γεωργία Δαμουλάκη 

Τα κορίτσια της Ηλιούπολης έλαμψαν και πάλι! (pics)

Τι κι αν έφυγαν μερικές από τις καλύτερες παίκτριές της, τι κι αν η χρονιά ήταν περίεργη λόγω της πανδημίας, η Ηλιούπολη τα κατάφερε ξανά και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στις νεάνιδες!

Το «ΦΩΣ» δίνει και πάλι τον λόγο στους συντελεστές της επιτυχίας, τον γενικό αρχηγό της Ηλιούπολης, Μίλτο Στανέλλο, τον προπονητή των χρυσών κοριτσιών, Σάκη Φέξη, και στις αθλήτριες Άννα-Μαρία Πρίφτη, Διαμάντω Αλεξιά, Μαρία Διαμαντοπούλου (εγγονή του Κώστα και ανιψιά του Γιώργου) και την MVP Γεωργία Δαμουλάκη.

«Το πιο δύσκολο να εδραιωθείς στην κορυφή»

Η Ηλιούπολη πρωταθλήτρια στις νεάνιδες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Υπερήφανοι;

Σάκης Φέξης: «Είμαστε υπερήφανοι γιατί δουλέψαμε μέσα σε συνθήκες πανδημίας χωρίς αρκετούς αγώνες και πετύχαμε να δημιουργήσουμε ένα στιβαρό σύνολο που προετοιμάστηκε σωστά για αυτό το τουρνουά. Θέλαμε ως περσινοί πρωταθλητές να παρουσιάσουμε μια καλή μπασκετική εικόνα και οι παίκτριές μας το κατάφεραν. Αυτό το back to back, μια τεράστια επιτυχία των αθλητριών μας και εμάς των ιδίων στο προπονητικό σταφ, θα ήθελα να το αφιερώσω κατά κύριο λόγο στις αθλήτριές μας αλλά και στα δύο μου παιδιά που έμεινα μακριά τους δύο ολόκληρους μήνες για να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γινόταν η ομάδα».

Μίλτος Στανέλλος: «Είμαστε υπερήφανοι γιατί, ενώ χάσαμε βασικά κομμάτια του παζλ, δημιουργήσαμε ένα στιβαρό σύνολο με υψηλό κίνητρο και διάθεση για πρωταθλητισμό, το οποίο φάνηκε αμέσως στους αγώνες της Αθήνας (ΕΣΚΑ) πριν από τη διακοπή. Και μην ξεχνάμε ότι πιο δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή αλλά να εδραιωθείς».

Παρά τις δυσκολίες της φετινής σεζόν και την αποχώρηση των καλύτερων αθλητριών από πέρυσι, τα καταφέρατε ξανά. Ποιο το μυστικό της επιτυχίας;

Σάκης Φέξης: «Το μυστικό της επιτυχίας είναι η φιλοσοφία μας στο γρήγορο παιχνίδι και ότι βασιζόμαστε όπως και στο γυναικείο τμήμα στις ίδιες νεαρές αθλήτριες προσφέροντάς τους εμπειρίες. Το πολύ καλό σκάουτινγκ που κάνουμε μας βοήθησε να αναπληρώσουμε τη Χατζηλεοντή με την Πρίφτη και τη Γούλα με τη Διαμαντοπούλου, δύο πολύ ανταγωνιστικές αθλήτριες με πείρα σε αυτά τα ηλικιακά πρωταθλήματα. Με την Αλεξιά και τη Δαμουλάκη σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας και αγώνες στα πόδια τους με την Εθνική νεανίδων, καταφέραμε να ανεβάσουμε το level της ομάδας».

Μίλτος Στανέλλος: «Δεν υπάρχει κανένα μυστικό, πέρα από τις πολλές ώρες προπόνησης και τη φιλοσοφία μας που συνάδει με την ανάπτυξη νεαρών αθλητριών. Στο κομμάτι της αποχώρησης βασικών παικτριών κορμού από την περσινή ομάδα, ήμασταν προετοιμασμένοι καθώς ήρθαν παίκτριες όπως οι Πρίφτη, Διαμαντοπούλου με πολλές εικόνες και παιδιά όπως οι Μήτσα, Καλλεράντε, Πετροπούλου, Χατζηδάκη που προσαρμόστηκαν άμεσα και δημιούργησαν ένα δυνατό σύνολο».

Η Διαμαντοπούλου ανάμεσα στους Στανέλλο (αριστερά) και Φέξη

Ζητήσατε τη συμπαράσταση του δήμου Ηλιούπολης. Δεν βοηθάει όσο θα έπρεπε;

Σάκης Φέξης: «Ο δήμος θα έπρεπε να μας βοηθήσει περισσότερο, στο να μας δώσει περισσότερες ώρες προπόνησης σε γήπεδα, μια και η δουλειά μας βασίζεται στην προπόνηση. Δυστυχώς το τμήμα των νεανίδων δεν έχει αυτούσιες προπονήσεις στο κλειστό».

Μίλτος Στανέλλος: «Θα θέλαμε μεγαλύτερη βοήθεια από τον δήμο, τόσο στο οικονομικό κομμάτι όσο και στο γήπεδο, να μας δίνει περισσότερες ώρες προπόνησης για να κάνουμε ποιοτικότερη δουλειά».

Με την πρώτη ομάδα τι γίνεται; Ήσασταν έτοιμοι για την Α1, αλλά τελικά μείνατε στην Α2. Απογοητευμένοι;

Μίλτος Στανέλλος: «Η απογοήτευση που δεν παίζουμε Α1 είναι μεγάλη, πιστεύουμε ότι διαθέτουμε έναν νεανικό κορμό που με την προσθήκη ξένων αθλητριών θα έδινε μια διαφορετική πινελιά στην Α1. Θεωρούμε ότι είμαστε έτοιμοι τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο οργανωτικό κομμάτι, γήπεδο, χορηγίες κ.λπ. για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της μεγάλης κατηγορίας, κι αυτό μας δημιουργεί μια πίκρα. Ελπίζουμε η ομοσπονδία να το συμμεριστεί αυτό και αν δεν κατέβει κάποιο σωματείο στο φετινό πρωτάθλημα, να πάρουμε τη θέση του καθώς πληρούμε όλα τα αγωνιστικά και οργανωτικά κριτήρια».

«Η αγάπη μας για το άθλημα ξεπέρασε κάθε εμπόδιο»

Συγχαρητήρια. Ήταν τόσο εύκολη η επικράτησή σας όσο φάνηκε;

Άννα-Μαρία Πρίφτη: «Ευχαριστούμε! Όλα τα παιχνίδια είχαν τη δυσκολία τους, όλες οι ομάδες ήταν ανταγωνιστικές και πιεστικές, όμως η σκληρή δουλειά που είχαμε ρίξει, ομαδικά και ατομικά, καθώς και η εξαιρετική επικοινωνία μας, εκτός και εντός γηπέδου, έφεραν την επικράτηση και την κατάκτηση του τίτλου. Το αφιερώνω στην οικογένειά μου, το στήριγμά μου, που κατά τη διάρκεια της καραντίνας πέρασαν όλες τις δυσκολίες μαζί μου, τη στενοχώρια, τις λύπες, τους εκνευρισμούς, τις χαρές. Σε στιγμές που χρειαζόμουν περισσότερη ώθηση ήταν πάντα εκεί για να μου τη δώσουν. Θα είμαι πάντα ευγνώμων και περήφανη που είμαι κόρη τους. Μαμά, μπαμπά, Ζωή (σ.σ. αδελφή της), ο τίτλος αυτός είναι δικός σας».

Διαμάντω Αλεξιά: «Κατ’ αρχάς, ευχαριστούμε πολύ. Η επικράτησή μας μπορεί να φάνηκε εύκολη, αλλά στην πραγματικότητα, αν δεν παλέψεις για τη νίκη, τίποτα δεν είναι εύκολο».

Μαρία Διαμαντοπούλου: «Αρχικά, σας ευχαριστούμε πολύ για τα συγχαρητήρια. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες που καταφέραμε να κάνουμε το back to back. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος μπορεί να φάνηκε λόγω αποτελεσμάτων εύκολη σε κάποιους, αλλά η αλήθεια είναι ότι ήρθε μετά από πολύ σκληρή δουλειά και απόλυτη προσήλωση στον στόχο μας και στις οδηγίες των προπονητών μας. Ξέραμε ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο τουρνουά, αλλά ήμασταν πολύ συγκεντρωμένες και πολύ ήρεμες και αυτό φάνηκε από τον πρώτο αγώνα απέναντι στον Παναθλητικό, μια εξαιρετική ομάδα που θεωρούταν το μεγάλο φαβορί. Ήταν ένα κομβικό παιχνίδι, στο οποίο επικρατήσαμε και δείξαμε ότι πήγαμε στη Θεσσαλονίκη για το χρυσό».

H Άννα-Μαρία Πρίφτη

Πώς μπορέσατε να ανταποκριθείτε μετά από μία αρκετά περίεργη χρονιά;

Άννα-Μαρία Πρίφτη: «Η αλήθεια είναι πως ήταν μία αρκετά δύσκολη χρονιά, κάτω υπό αντίξοες συνθήκες για όλους τους αθλητές. Η συντήρησή μας αποδείχθηκε ένας μαραθώνιος, καθώς έπρεπε να μπαίνουμε κρυφά σε γήπεδα για να δουλέψουμε ατομικά, να πηγαίνουμε για τζόκινγκ τον χειμώνα στο κρύο ή για ποδήλατο. Οι καιρικές συνθήκες μπορούσαν κάλλιστα να αποθαρρύνουν τους αθλητές, ειδικά τους μαθητές της Γ’ Λυκείου. Παρ’ όλα αυτά η αγάπη μας για το άθλημα ξεπέρασε κάθε εμπόδιο που βρέθηκε στον δρόμο μας».

Διαμάντω Αλεξιά: «Ήταν μια επίπονη χρονιά για τον αθλητισμό λόγω της μεγάλης αποχής από τα αθλητικά δρώμενα και, παρά το μικρό χρονικό διάστημα που είχαμε για να προετοιμαστούμε, καταφέραμε έπειτα από πολύ σκληρή και συγκροτημένη προσπάθεια να πετύχουμε τον στόχο μας που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα».

Μαρία Διαμαντοπούλου: «Η χρονιά ήταν απίστευτα δύσκολη, μείναμε εκτός προπονήσεων για περισσότερο από επτά μήνες, σωματικά και ψυχολογικά πιεστήκαμε πάρα πολύ, όμως όταν δόθηκε το πράσινο φως για επανέναρξη, με πολλή δουλειά, πολλή προσπάθεια και πολλή στήριξη από τους προπονητές μας καταφέραμε να φτάσουμε σε μια ικανοποιητική κατάσταση».

Η συμβολή των ανθρώπων της ομάδας;

Άννα-Μαρία Πρίφτη: «Η συμβολή των ανθρώπων της ομάδας ήταν καθοριστική. Οτιδήποτε χρειαζόμασταν ήταν εκεί για εμάς, όπως περισσότερες ώρες σουτ, προπόνησης, παραπάνω ρεπό, ψυχολογική υποστήριξη. Το τηλέφωνό τους ήταν πάντα ανοιχτό για εμάς και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για αυτό, γιατί δεν θα ήμασταν η ομάδα που είμαστε χωρίς τη συμβολή τους».

Διαμάντω Αλεξιά: «Η συμβολή των ανθρώπων της ομάδας μας, όπως πάντοτε, ήταν πολύ ουσιαστική και σημαντική γιατί αποτελείται από ανθρώπους έμπειρους με όρεξη για δουλειά και προσόντα, ώστε να υποστηρίξουν μια ομάδα που έχει μεγάλους στόχους».

Μαρία Διαμαντοπούλου: «Οι προπονητές μας ήταν αυτοί που πρώτοι πίστεψαν σε εμάς και στο ότι θα τα καταφέρουμε. Με δουλειά, στήριξη και πολλές, πάρα πολλές ώρες προπονήσεων, μας έκαναν να νιώσουμε και εμείς δυνατές και ότι είμαστε πανέτοιμες, και τους ευχαριστούμε για αυτό».

Ποιοι οι στόχοι σας για το μέλλον;

Άννα-Μαρία Πρίφτη: «Σε ομαδικό επίπεδο είναι να έχουμε μία πολύ καλή σεζόν με την Ηλιούπολη και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Σε προσωπικό επίπεδο είναι να βελτιωθώ περισσότερο, γιατί μετά από αυτό το καλοκαίρι, συγκεκριμένα μετά το European Challenger με την Εθνική νεανίδων, συνειδητοποίησα πως πρέπει να δουλέψω πάρα πολύ για να καταφέρω να ανταποκριθώ στις μεγάλες κατηγορίες».

Διαμάντω Αλεξιά: «Οι στόχοι μας δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο εκτός από τις κατακτήσεις τίτλων και να καταφέρουμε να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο».

Μαρία Διαμαντοπούλου: «Οι στόχοι μας για το μέλλον είναι ξεκάθαροι. Θα ξεκινήσουμε με την ίδια ενέργεια και το ίδιο πάθος όπως τελειώσαμε τη σεζόν. Είμαστε πλέον οικογένεια και όχι απλά μια ομάδα και αυτό θα μας δίνει δύναμη και πιστεύω θα μας πάει ακόμα πιο μπροστά. Ο πρώτος μας σκοπός θα είναι και φέτος να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ που θα μας στείλει στο Πανελλήνιο».

Η Δαμουλάκη στην πλάτη της Αλεξιά

Δαμουλάκη: Δικαίωση των κόπων μου

Back to back στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Το περιμένατε;

Το περιμέναμε, γιατί το πιστεύαμε και το θέλαμε πολύ! Γνωρίζαμε τις ομάδες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, δουλέψαμε αρκετά και έτσι ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εσύ, MVP. Δικαίωση των κόπων σου;

Σίγουρα είναι δικαίωση της προσπάθειας και των κόπων μου, ιδιαίτερα φέτος που είχαμε και μια πολύ δύσκολη χρονιά λόγω του εγκλεισμού και της μεγάλης αποχής από τα γήπεδα.

Πού το αφιερώνεις;

Πρώτα απ’ όλα το αφιερώνω στην οικογένειά μου, που με στηρίζει σε κάθε βήμα μου και είναι πάντα δίπλα μου όποτε τη χρειαστώ και ιδιαίτερα την περίοδο της καραντίνας όπου ο καθένας ξεχωριστά συνέβαλε με τον τρόπο του στη διατήρηση της φυσικής αλλά και της ψυχικής μου κατάστασης. Επίσης, το αφιερώνω στους προπονητές μου, κ. Μίλτο Στανέλλο και κ. Σάκη Φέξη, που όσο καιρό ήμουν στην ομάδα της Ηλιούπολης με στήριξαν και με εμπιστεύτηκαν.

Για τη νέα σεζόν έχεις συμφωνήσει με την Ελευθερία Μοσχάτου. Ήθελες να είσαι στην Α1;

Τη φετινή χρονιά, ναι, θα αγωνίζομαι στην Ελευθερία Μοσχάτου. Ήθελα να δοκιμάσω τις δυνατότητές μου στην Α1 κατηγορία και, εφόσον μου δόθηκε η ευκαιρία, αποφάσισα να την αδράξω, γιατί πιστεύω πως η συγκεκριμένη ομάδα έχει να προσφέρει πολλά στη βελτίωση και στην εξέλιξή μου. Εδώ θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της Ελευθερίας που μου έδειξαν την εμπιστοσύνη τους.

Ποια τα όνειρά σου;

Το όνειρό μου είναι να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να συνδυάσω τις σπουδές μου (σ.σ. οικονομικά) και το μπάσκετ στην Ελλάδα. Θέλω αρχικά να ολοκληρωθώ ως παίκτρια και να καθιερωθώ στη χώρα μου, καθώς πιστεύω ότι και από εδώ μπορεί να αναδειχθούν σπουδαίες αθλήτριες. Ωστόσο, στη συνέχεια στόχος μου είναι να συμμετάσχω σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.