Σωτήρης Οικονομόπουλος: Δέος όταν φοράς τη φανέλα του Ολυμπιακού!

Ο MVP του Πανελληνίου Πρωταθλήματος εφήβων, Σωτήρης Οικονομόπουλος μίλησε στο «ΦΩΣ» για το πως είναι να φοράς τη φανέλα του Ολυμπιακού

Σωτήρης Οικονομόπουλος: Δέος όταν φοράς τη φανέλα του Ολυμπιακού!

Ο Σωτήρης Οικονομόπουλος είναι ένα από τα νέα αστέρια του Ολυμπιακού. Ο 18χρονος γκαρντ ήταν πρωταγωνιστής στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων όπου ο Θρύλος πήρε το χρυσό μετάλλιο και ο ίδιος τον τίτλο του MVP!

O ταλαντούχος άσος στους πέντε αγώνες της διοργάνωσης είχε μ.ό. 10,2 πόντους, 4,6 ριμπάουντ και 3,6 ασίστ. Με παρουσία και στις μικρές Εθνικές αλλά και στα τουρνουά τζούνιορ της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό (επίσης ήταν και στην αναπτυξιακή στην Α2), ο Οικονομόπουλος μίλησε στο «ΦΩΣ» για την επιτυχία των μικρών «ερυθρολεύκων» στη Θεσσαλονίκη, όπως και για τους προσωπικούς του στόχους.

Συγχαρητήρια για την ανάδειξή σου σε MVP του Πανελληνίου Πρωταθλήματος εφήβων. Το περίμενες;

Πρώτα απ' όλα να σας ευχαριστήσω πολύ. Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα. Το πιο σημαντικό για εμένα ήταν η ομάδα να κερδίζει και να παίζει ωραίο μπάσκετ, ωστόσο δεν μπορώ να σας κρύψω ότι είμαι χαρούμενος και για την ατομική αυτή διάκριση.


Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή στην κατηγορία των εφήβων. Ήσασταν σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε;

Όταν βρίσκεσαι σε έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός, ο μοναδικός στόχος που υπάρχει είναι η ομάδα να πρωταγωνιστεί. Μετά την τρίτη θέση στο περσινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, η ομάδα, ξεκινώντας από το σταφ, ήταν αποφασισμένη να επιστρέψει στην κορυφή και έτσι και έγινε με σκληρή δουλειά και αφοσίωση στον στόχο αυτόν.


Πώς ήταν για τα περισσότερα παιδιά η φετινή χρονιά, χωρίς πολλούς αγώνες και μακριά από τη δράση;

Η αλήθεια είναι πως η φετινή χρονιά είχε πολλές ιδιαιτερότητες. Δυστυχώς ο covid-19 έχει επηρεάσει τη ζωή του καθενός από εμάς. Ειδικά για εμάς τους αθλητές-μαθητές η απουσία από τα σχολεία, φροντιστήρια και γήπεδα μάς έβγαλε από τα νερά μας. Ωστόσο ο ενθουσιασμός που είχαμε μόλις αποκτήσαμε τη δυνατότητα να ξαναβρεθούμε στο γήπεδο δεν κρυβόταν.


Πες μας λίγα λόγια για σένα. Από πού ξεκίνησες το μπάσκετ; Και τι σε παρακίνησε να ασχοληθείς με το άθλημα;

Η πρώτη επαφή μου με το μπάσκετ ήταν όταν ήμουν οκτώ χρόνων. Αυτός που με παρακίνησε να ξεκινήσω μπάσκετ ήταν ο νονός μου που είχε γράψει και τον γιο του. Η πρώτη μου ομάδα ήταν η ομάδα της γειτονιάς και πρόκειται για τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου.


Ο Ζεΐτ Μούσα ήταν από τους παίκτες-αποκάλυψη στο Πανελλήνιο. Αν και όσοι τον έχουν δει λένε τα καλύτερα για αυτόν. Μπορείς να μας τον περιγράψεις τι παίκτης είναι;

Με τον Ζεΐτ είμαστε πολύ καλοί φίλοι και η φιλία μας συνεχίζεται εκτός γηπέδου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιδί και έναν πολύ καλό παίκτη, ο οποίος δουλεύει καθημερινά για να πετύχει τους στόχους του. Είναι πολύ αθλητικός και κάνει πολλά πράγματα μέσα στο παρκέ, τα οποία θα βοηθάνε την οποιαδήποτε ομάδα να κερδίζει.


Πώς είναι να είσαι μέλος του Ολυμπιακού;

Όταν φοράς τη φανέλα του Ολυμπιακού, νιώθεις ένα τεράστιο δέος για αυτά που αντιπροσωπεύεις. Πρόκειται για έναν σύλλογο ο οποίος πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα και είναι υποχρέωσή σου να δουλεύεις καθημερινά, ώστε όταν τη φοράς να αποδεικνύεις ότι το αξίζεις.


Πού σου αρέσει να παίζεις περισσότερο; Στο «1» ή στο «2»;

Η αλήθεια είναι πως και το «1» και το «2» είναι για εμένα οι καλύτερες θέσεις στο μπάσκετ. Νομίζω όμως πως προτιμώ να παίζω στο «1» οργανώνοντας το παιχνίδι.


Η συμβολή της διοίκησης και των προπονητών;

Η συμβολή τόσο της διοίκησης όσο και των προπονητών είναι μεγάλη. Στον Ολυμπιακό κανένας αθλητής δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα το οποίο να μη λύνεται από τη διοίκηση. Και φυσικά οι προπονητές όπου καθημερινά μαζί με εμάς κουράζονταν, ώστε να βελτιωθούμε εμείς ως παίκτες και η ομάδα να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Αγαπημένος σου παίκτης;

Βασίλης Σπανούλης! Κατά την άποψή μου ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών στην Ευρώπη και ο πιο δουλευταράς!

Από σπουδές τι;

Έχω περάσει Εργοθεραπεία στο Αιγάλεω, ωστόσο με τη μοριοδότηση μάλλον περνάω Φαρμακευτική στην Πάτρα όπου το προτιμώ.


Τέλος, ποια τα όνειρά σου;

Το όνειρό μου είναι να παίξω μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο και γιατί όχι να καταφέρω να πρωταγωνιστήσω σε αυτό. Προς το παρόν όμως το πρόγραμμα έχει σκληρή δουλειά.