Ολυμπιακός για Αλφόνσο Φορντ: «Δεν θα ξεχαστείς ποτέ»

«Όσοι αγγίζουν τις ψυχές μας, ζουν για πάντα στις καρδιές μας», το μήνυμα του Ολυμπιακού για τον Αλφόνσο Φορντ, ο οποίος έχασε τη ζωή του, σε ηλικία 33 ετών από τη λευχαιμία, στις 4 Σεπτεμβρίου του 2004, σε νοσοκομείο του Μέμφις.

Ολυμπιακός για Αλφόνσο Φορντ: «Δεν θα ξεχαστείς ποτέ»

Ο Αλφόνσο Φορντ έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους σκόρερ που αγωνίστηκαν ποτέ στα ευρωπαϊκά γήπεδα και προς τιμήν του η Ευρωλίγκα έχει ονομάσει το βραβείο του πρώτου σκόρερ «'Βραβείο Αλφόνσο Φορντ».

Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ, που έπαιξε στο NBA με τους Φιλαδέλφεια 76ερς και τους Σιάτλ Σούπερσονικς, φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού το 2001 ενώ νωρίτερα αγωνίστηκε, μεταξύ άλλων, σε Περιστέρι, Σπόρτινγκ και Παπάγου.

Ο Φορντ έκλεισε την καριέρα του στη Σκαβολίνι λόγω προβλημάτων υγείας. Είχε διαγνωσθεί ότι έπασχε από λευχαιμία τον Αύγουστο του 1997, ωστόσο, μέχρι το 2004 -οπότε και ανακοίνωσε ότι πάσχει από την ασθένεια- κατάφερνε να νικά την ασθένειά του και να πρωταγωνιστεί χωρίς κανείς να γνωρίζει το πρόβλημά του. Έχασε τη ζωή του, σε ηλικία 33 ετών από τη λευχαιμία, στις 4 Σεπτεμβρίου του 2004, σε νοσοκομείο του Μέμφις, λιγότερο από 2 εβδομάδες από την ημέρα της ανακοίνωσης της απόσυρσης του λόγω του προβλήματος αυτού.

Ο Ολυμπιακός δεν ξέχασε τον Φορντ και σήμερα, σε σχετική ανάρτηση στο twitter, αναφέρει: «Όσοι αγγίζουν τις ψυχές μας, ζουν για πάντα στις καρδιές μας. Alphonso Ford 31.10.1971 - 04.09.2004 Δεν θα ξεχαστείς ποτέ.