Υφυπουργείο Αθλητισμού: «Απολύτως ψευδής η ανακοίνωση της ΕΟΚ»

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού απάντησε στην ΕΟΚ και την κατηγορία ότι «ο Λευτέρης Αυγενάκης αρνείται την υλοποίηση της νόμιμης υποχρέωσης της καταβολής της οικονομικής επιχορήγησης»

Υφυπουργείο Αθλητισμού: «Απολύτως ψευδής η ανακοίνωση της ΕΟΚ»

«Απολύτως ψευδή», χαρακτήρισε το υφυπουργείο Αθλητισμού την ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), η οποία ισχυρίστηκε ότι «ο Λευτέρης Αυγενάκης αρνείται την υλοποίηση της νόμιμης υποχρέωσης της καταβολής της οικονομικής επιχορήγησης προς την Ομοσπονδία μπάσκετ που αφορά την μισθοδοσία του υπαλληλικού προσωπικού και των Αθλητικών Ενώσεων».

Σε ανακοίνωσή του το υφυπουργείο Αθλητισμού αναφέρει ότι «η αλήθεια έχει ως εξής:
- Στις 07/04/2021 πιστώθηκαν στην ΕΟΚ 375.000 €
- Στις 01/07/2021 πιστώθηκαν στην ΕΟΚ επιπλέον 609.000 €
- Η μισθοδοσία των υπαλλήλων της ΕΟΚ, βάσει του κατατεθειμένου προϋπολογισμού της Ομοσπονδίας στη ΓΓΑ, ανέρχεται ετησίως σε 785.000 € (523.000 € έως το τέλος Αυγούστου).
Συνεπώς, εντός του 2021, έχουν ήδη καταβληθεί στην ΕΟΚ 984.000 €, παρότι η Προσωρινή Διοίκηση της ΕΟΚ έχει από εξαμήνου οριστεί με αποκλειστική αποστολή -και μόνον αυτή- τη διενέργεια εκλογών στην Ομοσπονδία. Εκλογές οι οποίες ακόμα δεν έχουν διεξαχθεί και η διοικητική ανωμαλία πρέπει να τερματιστεί.
Παράλληλα, εάν τυχόν οι υπάλληλοι της ΕΟΚ είναι απλήρωτοι, όπως υπονοείται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, εγείρονται και αμείλικτα ερωτηματικά, τα οποία απαιτούν άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις από την Προσωρινή της Διοίκηση... ».