Λιόλιος κατά της ΕΟΚ

Ο Βαγγέλης Λιόλιος «επιτέθηκε» στην ΕΟΚ. Δύο επιστολές

Λιόλιος κατά της ΕΟΚ

Άκυρη και παράνομη θεωρεί ο Βαγγέλης Λιόλιος την κλήρωση που πρόκειται να γίνει την Πέμπτη, από την προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ για τα εθνικά πρωταθλήματα και Κύπελλα.

Αναλυτικά οι δύο επιστολές, όπως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της παράταξης «Δώσε Πάσα»:

«Αθήνα 18 Αυγούστου 2021

Αξιότιμοι Κύριοι,

με την από 16-08-2021 ανακοίνωση σας, γνωστοποιήθηκε η διεξαγωγή της κλήρωσης των Εθνικών Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου Ανδρών και Γυναικών. Στη συγκεκριμένη κλήρωση, εκτός από τις ομάδες που συμμετέχουν στα εκάστοτε πρωταθλήματα, θα λάβουν μέρος και ομάδες, οι οποίες προβιβάστηκαν όχι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά με απόφαση κάποιων προσώπων που κατέχουν εκτελεστική θέση. Το γεγονός αυτό από μόνο του καθιστά την όλη διαδικασία παράνομη και άκυρη και έρχεται ευθέως σε αντίθεση με τις αποφάσεις των Δικαστηρίων που όριζαν ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα επιληφθεί επί των τρεχουσών και κατεπειγουσών υποχρεώσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μέχρι τη διενέργεια των Αρχαιρεσιών. Σε καμία περίπτωση μέχρι σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο δεν αποφάσισε για κάλυψη των κενών θέσεων και για μεταφορά σε άλλον όμιλο, γεγονός που καθιστά την όλη διαδικασία άκυρη. Εντύπωση, δε, προκαλεί και το γεγονός ότι αναφέρεται σε διάφορα μέσα ότι υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος, το οποίο, βέβαια, δεν αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά από κάποια πρόσωπα που ακόμα δεν γνωρίζουμε. Επομένως, η κλήρωση των Εθνικών Πρωταθλημάτων ,του Κυπέλλου Γυναικών και Ανδρών, είναι μία διαδικασία άκυρη και παράνομη, καθότι δεν στηρίζεται στον Νόμο, στους Κανονισμούς και στο Καταστατικό της ΕΟΚ.

Αναμφίβολα, ο προβιβασμός σωματείων χωρίς ουσιαστικά να έχει ακολουθηθεί νόμιμη διαδικασία αποτελεί άλλη μία ενέργεια αδιαφάνειας εκ μέρους των προσώπων που κατέχουν εκτελεστικές θέσεις στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και σχετίζεται άμεσα με τις επικείμενες Αρχαιρεσίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Είναι γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, ο Πρόεδρος Γεώργιος Βασιλακόπουλος, ο Αντιπρόεδρος κ.Γολέμης και ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης που έχουν υπογράψει τον προβιβασμό των σωματείων χωρίς ενημέρωση και χωρίς απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για μία ακόμα φορά αποδεικνύουν ότι λειτουργούν κατά το δοκούν ενόψει των Αρχαιρεσιών της ΕΟΚ, καταστρατηγώντας κάθε έννοια νομιμότητας, διαφάνειας και ισοτιμίας. Από την πλευρά μου, σας ενημερώνω ότι θα είμαι απέναντι σε οποιαδήποτε αδιαφανή διαδικασία και εφόσον εκλεγώ στις επικείμενες Αρχαιρεσίες θα πράξω τα δέοντα, ώστε να αναζητηθούν ευθύνες για όλες εκείνες τις ενέργειες που διαλύουν το Ελληνικό μπάσκετ και πλήττουν ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία του. Σας καλώ, δε, για πολλοστή φορά, να τηρήσετε τον Νόμο, να εφαρμόσετε τον κανονισμό και το Καταστατικό της ΕΟΚ καθώς και τις αποφάσεις των Δικαστηρίων, ούτως, ώστε να μην δημιουργήσετε ανυπέρβλητα προβλήματα στον επόμενο πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με τις παράνομες αποφάσεις και τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθείτε.

Με εκτίμηση,

Ευάγγελος Λιόλιος

Πρόεδρος του σωματείου «ΑΣΠ Προμηθέας»

Υποψήφιος Πρόεδρος για την

Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Επιστολή σχετικά με τις αρχαιρεσίες της ΕΟΚ

Αθήνα 18 Αυγούστου 2021

Αξιότιμοι Κύριοι,

όπως καλά γνωρίζετε ο Νόμος 4726/2020 και συγκεκριμένα το άρθρο 5 του ανωτέρω Νόμου ορίζει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο σαράντα (40) πλήρεις ημέρες καταρτίζει και υποβάλλει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατάλογο με το σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στην επικείμενη Γενική Συνέλευση. Σύμφωνα με την παραπάνω διάταξη νόμου, ήδη, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει αποστείλει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τον πίνακα των σωματείων που θα συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση και τις Αρχαιρεσίες της 12ης Σεπτεμβρίου 2021. Από την πλευρά μου, ως υποψήφιος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, έχοντας καταθέσει σε προγενέστερο χρόνο την υποψηφιότητα μου ως πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης έχω έννομο συμφέρον να πληροφορηθώ τον πίνακα που απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο. Επισημαίνεται, δε, ότι σε σχέση με τους άλλους δύο συνυποψηφίους μου, είμαι ο μοναδικός που δεν συμμετέχει στην προσωρινή Διοίκηση αυτοβούλως και επομένως, σε περίπτωση που δεν λάβω γνώση του ανωτέρω πίνακα θα υπάρχει άνιση μεταχείριση ως προς την υποψηφιότητα μου. Για το λόγο αυτό επιθυμώ να λάβω γνώση του πίνακα με τα σωματεία που απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, αλλά και την επικύρωση του ανωτέρω πίνακα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Παράλληλα, εκτός από το ανωτέρω νόμιμο αίτημα μου, θα πρέπει να επισημανθεί ότι πλέον λόγω της έξαρσης της πανδημίας, καθίσταται μονόδρομος η συμμόρφωση του Διοικητικού Συμβουλίου στο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει από τα τέλη Μαϊου 2021 και ορίζει τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών με ηλεκτρονικό τρόπο. Εν τούτοις, είναι σημαντικό ότι ήδη έχει αποστείλει το Διοικητικό Συμβούλιο έγγραφο προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για ορισμό 5 δικηγόρων, όπως ορίζει η ΚΥΑ για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, όπως αναφέρουν, τουλάχιστον, δημοσιογραφικές πηγές. Στο πλαίσιο αυτό, όμως, καθίσταται απαραίτητη η άμεση διεξαγωγή Διοικητικού Συμβουλίου με θέμα την τακτοποίηση όλων των θεμάτων και των λεπτομερειών που αφορούν την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ούτως, ώστε τη 13η Σεπτεμβρίου 2021 να επιστρέψει το Ελληνικό μπάσκετ στην ομαλότητα. Σε αντίθετη περίπτωση, τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά, καθότι όλες οι ενέργειες των εκτελεστικών μελών της προσωρινής Διοίκησης από τις αρχές Απριλίου 2021 μέχρι και σήμερα λαμβάνουν χώρα χωρίς αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει ούτε μία απόφαση του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία να εγκρίνει οικονομικές δαπάνες της προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι σε περίπτωση συνέχισης τέτοιας λειτουργίας της Ομοσπονδίας, θα δημιουργηθούν ανυπέρβλητα προβλήματα, τα οποία θα αποτελέσουν εμπόδιο για τον επόμενο πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Σας καλώ με την παρούσα, να με ενημερώσετε εντός 3 ημερών για τον πίνακα των σωματείων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στην επικείμενη Γενική Συνέλευση και τις Αρχαιρεσίες της 12ης Σεπτεμβρίου 2021 και ταυτόχρονα να συγκαλέσετε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για τη διενέργεια ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, όπως ορίζει η ΚΥΑ από τα τέλη Μαϊου μέχρι και σήμερα, ενόψει, δε, και της έξαρσης της πανδημίας που καθιστά αδύνατη τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Με εκτίμηση,

Ευάγγελος Λιόλιος

Πρόεδρος του σωματείου «ΑΣΠ Προμηθέας»

Υποψήφιος Πρόεδρος για την

Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης».