Ιωνικός: Ανακοίνωσε τον Γιαπλέ ως βοηθό προπονητή του Σεγκούρα μαζί με τον Τσίκληρα

Ο Θανάσης Γιαπλές θα εργάζεται φέτος για λογαριασμό του Ιωνικού, καθώς ο σύλλογος της Νίκαιας ανακοίνωσε την πρόσληψή του ως βοηθού προπονητή του Κούρο Σεγκούρα, από κοινού με τον Άγγελο Τσίκληρα, ο οποίος συνεχίζει στον «Πλάτωνα».

Ιωνικός: Ανακοίνωσε τον Γιαπλέ ως βοηθό προπονητή του Σεγκούρα μαζί με τον Τσίκληρα

Στο τεχνικό επιτελείο του Ιωνικού εντάσσεται ο Θανάσης Γιαπλές. Όπως γνωστοποίησε η ομάδα της Νίκαιας με επίσημη ανακοίνωσή της το βράδυ της Παρασκευής (13/8), ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός θα αποτελέσει τον άμεσο συνεργάτη του προπονητή Κούρο Σεγκούρα.

Ο Γιαπλές ήταν μέχρι την περασμένη σεζόν μέλος του προπονητικού σταφ στον Παναθηναϊκό. Κατά το παρελθόν έχει καθοδηγήσει ως χεντ κόουτς τα Τρίκαλα, το Ρέθυμνο και τον Ίκαρο, ενώ έχει βρεθεί μέχρι και στο Κατάρ για χάρη της Αλ Ραγιάν.

Δεν θα είναι ωστόσο ο μόνος ασίσταντ κόουτς στον Ιωνικό, αφού οι «κυανόλευκοι» στην ίδια ανακοίνωση ενημερώνουν ότι παραμένει ως βοηθός και ο Άγγελος Τσίκληρας, ο οποίος βρισκόταν από την περσινή σεζόν στο κλειστό του Πλάτωνα και κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς είχε καθίσει στον πάγκο της ομάδας και ως πρώτος προπονητής.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Ιωνικού αναφέρει τα παρακάτω:

«Ο IONIKOS NIKAIA BC HNC REVOLUTION ανακοινώνει πως οι Άγγελος Τσίκληρας και Θανάσης Γιαπλές θα αποτελούν τους άμεσους συνεργάτες του κόουτς Curro Segura.

Ο Άγγελος Τσίκληρας βρισκόταν και πέρσι στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας μας, ενώ ανέλαβε σε δύο διαφορετικές περιόδους τη θέση του πρώτου προπονητή. Μάλιστα έκλεισε απόλυτα επιτυχημένα τη σεζόν ως head coach, οδηγώντας την ομάδα στην κατάληψη της 8ης θέσης και στην πρόκριση στα play-offs της Stoiximan Basket League.

Ο Θανάσης Γιαπλές διαθέτει τεράστια εμπειρία στους πάγκους, έχοντας εργαστεί για πολλά χρόνια στην πρώτη κατηγορία ως assistant coach, αλλά και ως head coach σε Τρίκαλα, Ρέθυμνο και Ίκαρο. Την περσινή σεζόν βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς ήταν βοηθός προπονητή στον Παναθηναϊκό, με υποχρεώσεις φυσικά σε Ελλάδα και Euroleague. Κατά το παρελθόν έχει δουλέψει και στο Κατάρ ως μέλος του προπονητικού επιτελείου της Al Rayyan».