Αυτός είναι ο Βεζένκοφ (vids)

Απομένουν τα τυπικά για να ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον 23χρονο άσο.

Αυτός είναι ο Βεζένκοφ (vids)

Ο Σάσα Βεζένκοφ είπε το «ναι» στον Ολυμπιακό και προβάρει τα «ερυθρόλευκα». Είναι τυπικό το θέμα προκειμένου να ανακοινωθεί και επίσημα από την ομάδα του Πειραιά. Ο Βεζένκοφ είναι ύψους 2.06 μ. και αγωνίζεται ως Έλληνας.

Έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί με την ίδια άνεση τόσο στη θέση «3» όσο και στη θέση «4». Ο 23χρονος άσος έχει γεννηθεί στην Κύπρο και μέχρι την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα. Είναι γνωστός ως Σάσα Βεζένκοφ, αλλά πλέον αποκαλείται Αλεξάντερ.

Σε ηλικία μόλις δέκα ετών ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στα τμήματα υποδομών του ΑΠΟΕΛ και το 2009 η οικογένεια του μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη συνεχίζοντας την καριέρα του στον Άρη. Τον Ιούλιο του 2015 υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, η οποία πλήρωσε στον Άρη 315 χιλιάδες ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ παρά το γεγονός πως αγωνίζεται ως Έλληνας παίζει με τα χρώματα της εθνικής ομάδας της Βουλγαρίας. Να σημειώσουμε επίσης ότι τον Απρίλιο του 2015 δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ του ΝΒΑ, αλλά στη συνέχεια απέσυρε το όνομα του από τη διαδικασία προκειμένου να μείνει στην Ευρώπη.

Δείτε τον Βεζένκοφ σε δράση…