Πανερυθραϊκός: Ακολουθεί μοντέλο NCAA!

Το νέο Μοντέλο Ανάπτυξης και Πρωταθλητισμού του Πανερυθραϊκού

Πανερυθραϊκός: Ακολουθεί μοντέλο NCAA!

Έπειτα από τρία δημιουργικά χρόνια προετοιμασίας και οργάνωσης, ο Πανερυθραϊκός ΑΣ-Τμήμα Μπάσκετ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι υιοθετεί ΝΕΟ Μοντέλο Πρωταθλητισμού, με αποκλειστικό στόχο την ανάπτυξη και την ανάδειξη νέων αθλητών.

Βασισμένο στα πρότυπα οργάνωσης του αμερικανικού Κολεγιακού Πρωταθλήματος (NCAA), το νέο Μοντέλο ανάπτυξης αθλητών έχει ως επίκεντρο τη δημιουργία μίας Ανδρικής ομάδας, που θα αποτελείται αποκλειστικά από αθλητές ηλικίας κάτω των 22 ετών, οι οποίοι θα αγωνίζονται στο υψηλότερο Ερασιτεχνικό επίπεδο της χώρας μας, την Α2 Εθνική Κατηγορία.

Η σταδιακή προσαρμογή στο νέο Μοντέλο ξεκινάει από την προσεχή σεζόν 2021-2022 και θα διαρκέσει 3-4 έτη. Στο τέλος αυτής της περιόδου, το Ανδρικό Τμήμα του Πανερυθραϊκού θα αποτελείται από δύο (2) έως τέσσερις (4) παίκτες καθεμιάς από τα ηλικιακά γκρουπ 19-22 ετών, ενώ τρεις (3) Έφηβοι με ενεργό αγωνιστικό ρόλο θα πλαισιώνουν την επίσημη 15άδα.

Στόχος είναι, στο τέλος της τετραετούς θητείας τους ή και νωρίτερα, να μπορούν αυτοί οι παίκτες του Πανερυθραïκού να υποστηρίξουν μία θέση σε ομάδα επαγγελματικής Κατηγορίας, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Ήδη από την ερχόμενη σεζόν, ο μέσος όρος ηλικίας του Ανδρικού Τμήματος θα είναι ο χαμηλότερος στο Πρωτάθλημα.

Εντός του προσεχούς Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου, όπου ο Επικεφαλής του Τμήματος Μπάσκετ του Πανερυθραϊκού, Δημήτρης Τσικόπουλος, θα αναλύσει διεξοδικά το ΝΕΟ Μοντέλο Ανάπτυξης του Συλλόγου.