Παίκτες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και άλλων ομάδων: «Θα μας βρείτε απέναντί σας»!

Επιστολή από 34 Έλληνες διεθνείς καλαθοσφαιριστές με την οποία ζητούν από τον ΕΣΑΚΕ να μην αυξηθούν σε 7 οι ξένοι στη Basket League

Παίκτες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και άλλων ομάδων: «Θα μας βρείτε απέναντί σας»!

Ανοικτή επιστολή έστειλαν 34 Έλληνες διεθνείς παίκτες μεταξύ αυτών και εκείνοι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ζητώντας να μην αυξηθούν οι ξένοι στη Basket League.

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει συζήτηση για πιθανή αύξηση των ξένων παικτών στην Basket League σε 7, έναν εκ των οποίων να μπορεί να αλλάζει η κάθε ομάδα και να χρησιμοποιεί σε κάθε ματς 6.

Οι Έλληνες διεθνείς καλαθοσφαιριστές πολλοί εξ αυτών αθλητές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ξεκαθάρισαν πως θα αντιδράσουν δυναμικά εφόσον οι ΚΑΕ ψηφίσουν το 6+1.

Η επιστολή των διεθνών αναφέρει

«Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια και εναντίωση μας για την αύξηση των ξένων παικτών στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ.

Αντιλαμβανόμενοι πάντα τα προβλήματα και την κρίση που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και ταυτόχρονα στις ομάδες.
Να σας υπενθυμίσουμε, ότι τα τελευταία χρόνια η εθνική έκανε μια τεράστια προσπάθεια, κατάφερε να διατηρήσει το κύρος του ονόματος της και να κάνει όλη την Ελλάδα να μιλάει για τη μεγάλη δεξαμενή Ελλήνων καλαθοσφαιριστών.

Σε αντίθεση με εμάς, όπως φαίνεται αυτό δεν το έχουν αντιληφθεί οι ομάδες του ΕΣΑΚΕ, γι’ αυτό λοιπόν θα θέλαμε να ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντι τους, ενωμένους κι αποφασισμένους, ώστε να μην αυξηθούν οι ξένοι παίκτες καθώς αυτό θα προκαλέσει πληγή στην παραγωγική διαδικασία Ελλήνων καλαθοσφαιριστών.

Επίσης, θα θέλαμε να ευαισθητοποιηθούν η ΕΟΚ κι ο πρόεδρός της κύριος Βασιλακόπουλος, καθώς και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης ώστε να προστατέψουν τους Έλληνες καλαθοσφαιριστές.

Το ελληνικό μπάσκετ, έχει πληγεί αρκετά τα τελευταία χρόνια ας κάνουμε ότι μπορούμε για να αποτρέψουμε άλλη μια λανθασμένη απόφαση που θα οδηγήσει στην απαξίωση του».

Προσυπογράφουν οι:

Αθηναίου Γιάννης

Βασιλόπουλος Παναγιώτης

Γιαννόπουλος Χάρης

Γκίκας Νίκος

Καββαδάς Βασίλης

Κακλαμανάκης Δημήτρης

Καλάθης Νικ

Καράμπελας Ζώης

Κασελάκης Λεωνίδας

Κατσίβελης Δημήτρης

Κόνιαρης Αντώνης

Κουζέλογλου Γιάννης

Λαρεντζάκης Γιαννούλης

Λούντζης Μιχάλης

Μάντζαρης Βαγγέλης

Μαργαρίτης Βαγγέλης

Μαυροειδής Δημήτρης

Μουράτος Βασίλης

Μποχωρίδης Λευτέρης

Μωραΐτης Δημήτρης

Παπαγιάννης Γιώργος

Παπαδάκης Κώστας

Παπανικολάου Κώστας

Παπαπέτρου Ιωάννης

Πρίντεζης Γιώργος

Ρογκαβόπουλος Νίκος

Σαλούστρος Χρήστος

Σκορδίλης Γάιος

Σλούκας Κώστας

Τολιόπουλος Βασίλης

Τσαϊρέλης Μιχάλης

Τσαλμπούρης Γιώργος

Χαραλαμπόπουλος Βασίλης

Χρυσικόπουλος Λίνος