Πιτίνο: «Τώρα, περιμένω τον Δία να επιστρέψει για να τα πάμε καλά» (vid)

Απολαυστικός Ρικ Πιτίνο σε συνέντευξη που έδωσε ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά. Το σχόλιό του για τις πολλές απουσίες της Εθνικής μας ομάδας. 

Πιτίνο: «Τώρα, περιμένω τον Δία να επιστρέψει για να τα πάμε καλά» (vid)

Στην COSMOTE TV παραχώρησε συνέντευξη ο Ρικ Πιτίνο. Μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής: «Όταν μου είπαν να αναλάβω την Εθνική, μου σχολίασαν πως είναι ευκαιρία να αναλάβω την κορυφαία Εθνική όλων των εποχών. Με Αντετοκούνμπο, με Σπανούλη που επέστρεψε, με Πρίντεζη, με Παπαπέτρου, τώρα... δεν θα είναι εδώ. Τώρα θα περιμένουμε τον Δία να επιστρέψει για να τα πάμε καλά.

Έχω δει αρκετά πράγματα στις προπονήσεις. Δεν μπορούμε να νικήσουμε με τα δίποντα. Πρέπει να σουτάρουμε τρίποντα, να γίνουν το όπλο της Εθνικής. Αν αστοχήσουμε, μπορούμε να πάρουμε τα ριμπάουντ. Ο Σλούκας πρέπει να κάνει 12 τρίποντα. Ξέρω ότι δεν είναι το παιχνίδι του, αλλά πρέπει να το κάνει. Πρέπει να είναι εγωιστής. Το ίδιο και ο Μήτογλου. Δεν με νοιάζουν τα ποσοστά με τα οποία σούταραν οι παίκτες, δεν με νοιάζουν αν έχουμε καλούς σουτέρ. Με το υπάρχον ελληνικό στιλ, θα χάνουμε με 20-30 πόντους σε κάθε παιχνίδι. Θα ξέρουν τα πάντα για εμάς, θα μας αντιμετωπίζουν. Θα πρέπει σε 4 δεύτερα να περνάμε την σέντρα και μετά να εκτελούμε το πικ εν ρολ. Πρέπει να έχουμε γρήγορη κίνηση της μπάλας και μετά το στοιχείο της έκπληξης.

Εξήγησε επίσης ότι "η μετακίνηση του Μήτογλου στο '3' θα μας βοηθήσουμε, γιατί δεν θα μπορούσαν να τον μαρκάρουν παρέα με τον Πρίντεζη. Θα χάναμε μια λύση από τον πάγκο, αλλά ταυτόχρονα θα είχαμε μια πολύ καλή βασική 5άδα" και συμπλήρωσε πως "τώρα πρέπει να παίξουμε όπως τα κακά παιδιά του Ντιτρόιτ στα 90s. Δεν έχουμε τον Γιάννη και τον Θανάση. Δεν έχουμε τον Ντόρσεϊ. Δεν έχουμε τον Παπαπέτρου και τον Παπανικολάου. Δεν έχουμε τον Πρίντεζη, πιθανόν και τον Σπανούλη. Ξέρω όμως ότι οι παίκτες θα σκίσουν την καρδιά τους για την ομάδα. Θα βρούμε τον τρόπο να ξεπεράσουμε τις απουσίες. Ένας προπονητής δεν είναι εδώ για να μιλά για τα προβλήματα, αλλά για να δίνει λύσεις. Με πειράζουν δέκα φορές περισσότερο οι απώλειες γιατί δεν είμαι κανονικός άνθρωπος".