Χεζόνια: «Πρέπει να κάτσουμε με επαγγελματισμό στο ίδιο τραπέζι και να μιλήσουμε» (vid)

Ο Μάριο Χεζόνια μίλησε για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό, ξεκαθαρίζοντας πως «πρέπει να κάτσουμε με επαγγελματισμό στο ίδιο τραπέζι και να μιλήσουμε».

Χεζόνια: «Πρέπει να κάτσουμε με επαγγελματισμό στο ίδιο τραπέζι και να μιλήσουμε» (vid)

Ο Μάριο Χεζόνια, ο οποίος εντάχθηκε στην προετοιμασία της εθνικής Κροατίας και άρχισε προπονήσεις με τους συμπατριώτες του ενόψει της συμμετοχής στο Προολυμπιακό τουρνουά του Σπλιτ, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Pick-n-Roll της Cosmote TV.

«Ο ατζέντης μου πρέπει να έρθει στην Ελλάδα, θα το κάνει σύντομα. Οι δύο πλευρές πρέπει να διαπραγματευτούν αλλά και να φερθούν σωστά και απέναντι στην Μπαρτσελόνα, η οποία έχει τα δικαιώματά μου ακόμα και σήμερα. Πρέπει να φερθούμε έξυπνα και να δούμε τι μπορεί να λειτουργήσει».

-Αναφορικά με σένα, κρίνοντας από τα συναισθήματά σου, πιθανότατα θα επιθυμείς να επιστρέψεις στην Ελλάδα.

«Για μένα ο Παναθηναϊκός είναι σαν οικογένεια. Με τους οπαδούς, τους συμπαίκτες, τη διοίκηση, με όλους. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Νίκος Παππάς… Ο Τάκης Τριαντόπουλος, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, όλοι τους είναι σαν οικογένεια για μένα, όπου κι αν πάω. Έχω πει στον ατζέντη μου ότι μπορούμε να συζητήσουμε κάθε ενδεχόμενο, όμως όταν πατάω το πόδι μου στην Ελλάδα δεν μπορεί να με διώξει από δω. Οπότε, όντως έτσι νιώθω, όμως δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι με σιγουριά. Μπορούν να συμβούν τα πάντα στο πλαίσιο της μπασκετικής αγοράς και η στάση προς τον οποιονδήποτε εμπλεκόμενο πρέπει να είναι δίκαιη. Πρέπει να κάτσουμε με επαγγελματισμό στο ίδιο τραπέζι και να μιλήσουμε».

-Υπάρχει χρονικός προσδιορισμός για τη λήψη της απόφασής σου; Θα είναι μετά το Προολυμπιακό ή με τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

«Όχι, γιατί στο τέλος θα πρόκειται για δική μου απόφαση σε σχέση με το τι θέλω να κάνω, άρα όσο εγώ θα παίζω με την Κροατία θα κανονίζονται τα νομικά κομμάτια, πριν όλο αυτό έρθει σε μένα για να δω τι είναι το καλύτερο. Περίπου τον Αύγουστο θα αποφασίσω, κάπου εκεί θα υπογράψω το νέο συμβόλαιό μου. Δεν θα βιαστώ, πολλές επιλογές είναι ανοιχτές κι εγώ θα πάρω το χρόνο μου, όπως τον είχα πάρει και μετά τη «φούσκα» στο ΝΒΑ. Με καθαρά μπασκετικά κριτήρια προτιμώ 100 φορές παραπάνω την EuroLeague από ΝΒΑ. Είναι το μπάσκετ που παίζεται με το σωστό τρόπο, είναι το μπάσκετ με το οποίο διαμορφώθηκα και το οποίο έπαιξα. Απολαμβάνω το να παίζω σε περισσότερες διοργανώσεις, το να κατακτώ περισσότερα μετάλλια και περισσότερα τρόπαια μέσα σε μια σεζόν. Αυτό με κινητοποιεί γιατί θέλω να αφήσω «κληρονομιά», δεν θέλω μια τυπική καριέρα, οπότε δεν σταματάω και προσπαθώ μέσα από την προπόνησή μου να κερδίσω τα πάντα και να είμαι ο καλύτερος απ’ όλους. Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις μου επιτρέπουν να κυνηγήσω κάτι τέτοιο».

-Είσαι αισιόδοξος για το Προολυμπιακό στο Σπλιτ?

«Είμαι πάντοτε υπεραισιόδοξος. Σε όλες τις ομάδες στις οποίες βρίσκομαι. Όλοι οι όμιλοι των Προολυμπιακών τουρνουά είναι δύσκολοι, καθότι μόνο ένας προκρίνεται.

Συγκριτικά με άλλες ομάδες έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία λόγω της συμμετοχής μας στο Προολυμπιακό του 2016 στην Ιταλία, μέσω του οποίου πήραμε την πρόκριση για το Ρίο. Να το χρησιμοποιήσουμε αυτό ως ώθηση».

-Έμαθες ελληνικά;

«Θέλω να μάθω ελληνικά και είχα πει πως σε τρεις μήνες θα μπορώ να τα μιλήσω με όλους και το έχω καταφέρει. Καταλαβαίνω ήδη πάρα πολλά και μερικά ελληνικά τα μιλάω ήδη, αλήθεια. Θέλω να μάθω τη γλώσσα, ανεξάρτητα από το που θα παίζω, γιατί πιστεύω πως είναι πολύ χρήσιμο να ξέρω ελληνικά, από τη στιγμή που μιλάω πέντε γλώσσες. Δεν είναι κακό να μάθω ακόμα μια».