ΑΕΚ: 48ωρο «φωτιά» για τη συμμετοχή της στη νέα Basket League

H AEK θα πρέπει μέχρι την Τρίτη (15/6) να καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον ΕΣΑΚΕ για τη συμμετοχή της στη νέα Basket League

ΑΕΚ: 48ωρο «φωτιά» για τη συμμετοχή της στη νέα Basket League

Δύσκολες ώρες για τη μπασκετική ΑΕΚ. Η διορία για την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών στον ΕΣΑΚΕ εκπνέει στις 15 Ιουνίου και με δεδομένο ότι η ΑΕΚ έχει εις βάρος της οκτώ δικαστικές αποφάσεις (BAT) για παλαιότερες οφειλές σε παίκτες και προπονητές και δεν έχει εξοφλήσει ούτε τα εφετινά χρωστούμενα, είναι αναγκασμένη να παρουσιάσει στην Επιτροπή Αδειοδότησης της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, υπογεγραμμένους διακανονισμούς από όλους τους οφειλέτες.

Η 5μελής Επιτροπή (Γαλατσόπουλος, Πανταζόπουλος, Δουβής, ένας νομικός και ένας οικονομολόγος) θα μελετήσει τον φάκελο και εν συνεχεία την Τετάρτη (16/06), θα παρουσιάσει στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ την εισήγησή της.

Ανεξάρτητα με το αν η εισήγηση της είναι θετική ή αρνητική, για να εξασφαλίσει την πολυπόθητη άδεια η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ, θα πρέπει να μην κατατεθούν ενστάσεις από κάποια από τις υπόλοιπες ομάδες, που έχουν το ελεύθερο να ελέγξουν τον φάκελο.

Από 'κει και πέρα, θα χρειαστεί ένα εύλογο διάστημα που μπορεί να φτάσει έως και τις 15 ημέρες (χωρίς όμως να υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης των στοιχείων του φακέλου, αν στο μεσοδιάστημα βρεθούν έξτρα χρήματα), προκειμένου να διατυπωθούν όλες οι διευκρινίσεις που θα ζητήσει η Επιτροπή, ωστόσο από την στιγμή που θα κατατεθεί ο φάκελος η εκάστοτε ενδιαφερόμενη ομάδα δεν δύναται να προσθέσει πιθανούς νέους διακανονισμούς που ενδεχομένως να έχει κάνει.

Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, η ΑΕΚ θα έχει το δικαίωμα προσφυγής σε Δευτεροβάθμιο Τριμελές Όργανο (δικαστής, νομικός και οικονομολόγος), το οποίο και θα λάβει την τελική απόφαση. Ενδεχόμενο διευκόλυνσης κάποιας ομάδας δεν υπάρχει από την στιγμή που η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί νόμο του κράτους.

Μέχρι στιγμής, λιγότερο από 48 ώρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας, η κατάσταση δεν μοιάζει καθόλου ευοίωνη για την «βασίλισσα», καθώς τουλάχιστον τέσσερις παίκτες (Λάνγκφορντ, Μορέιρα, Μόουζες και Λοτζέσκι) έχουν αρνηθεί τις προτάσεις διακανονισμών που τους έγιναν, αρνητικοί παρουσιάζονται Ματσιούλις και Μέικον, ενώ προς το παρόν καμία επαφή δεν έχει γίνει με την πλευρά του Ηλία Παπαθεοδώρου, στον οποίο οφείλονται περυσινοί και εφετινοί μισθοί, ενώ δεν έχει ρυθμιστεί ούτε το θέμα της εφορίας του.