ΕΣΑΚΕ: Κίνδυνος να... τιναχθούν στον αέρα τελικοί και εθνική!

Η επικείμενη προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ της ομάδας που θα χάσει την ένσταση για την επανάληψη του αγώνα Λαύριο-Προμηθέας απειλεί να προκαλέσει τεράστια καθυστέρηση στη διεξαγωγή των τελικών της Basket League και κατ’ επέκταση της προετοιμασίας της εθνικής μπάσκετ

ΕΣΑΚΕ: Κίνδυνος να... τιναχθούν στον αέρα τελικοί και εθνική!

Τα όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου (29/5) στο γήπεδο του Λαυρίου με τον Προμηθέα να καταθέτει τρεις ενστάσεις ζητώντας την επανάληψη του αγώνα είναι πολύ πιθανό να… τινάξουν στον αέρα όχι μόνο τους τελικούς της Basket League, αλλά και την προετοιμασία της εθνικής ομάδας ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά στον Καναδά.

Κι αυτό διότι είναι σοβαρό το ενδεχόμενο η ομάδα που δεν θα δικαιωθεί από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ, το οποίο είναι γνωστό πως… έχει τους δικούς του χρόνους για την εκδίκαση των υποθέσεων και την έκδοση των αποφάσεων.

Από το Σάββατο το βράδυ έχει αρχίσει ένας αγώνας δρόμου για να μπορέσει να εκδικαστεί η ένσταση αύριο (31/5) και πιθανώς την ίδια μέρα να βγει και απόφαση.

Ο τεράστιος κίνδυνος είναι να προσβληθεί από όποιον εκ των Προμηθέα και Λαυρίου δεν τον ικανοποιεί και να την οδηγήσει στο ΑΣΕΑΔ.

Ακόμα και να υπάρξουν αιτήματα και… νουθεσίες για έκτακτη και άμεση συνεδρίαση του ανώτατου δικαιοδοτικού οργάνου για τελική απόφαση είναι προφανές πως οι τελικοί θα πάνε πολύ πιο πίσω χρονικά.

Ακόμα κι αν για παράδειγμα το ΑΣΕΑΔ συνεδριάσει την Πέμπτη (3/6) για άμεση εκδίκαση και απόφαση το νωρίτερο Σάββατο (5/6) θα μπορούν να αρχίσουν οι τελικοί αν δεν υπάρχει επανάληψη ή την ίδια μέρα να γίνει η επανάληψη και από Δευτέρα (7/6) οι τελικοί.

Είναι όμως ξεκάθαρο πως η προετοιμασία της εθνικής θα… τιναχτεί στον αέρα, αφού θα πρέπει να ξεκινήσει την 1η Ιουνίου και μάλιστα έχοντας συμπιέσει κατά πολύ τις ημερομηνίες!

Εάν καθυστερήσουν οι τελικοί ή εάν αποφασιστεί επανάληψη του αγώνα τότε μπορεί η Εθνική να παίζει στο τουρνουά Ακρόπολις που έχει προγραμματιστεί για 18-19-20 Ιουνίου και την ίδια μέρα στο ΟΑΚΑ να υπάρχει και αγώνας πρωταθλήματος!

Μάλιστα με τον επίσημο προγραμματισμό του ΕΣΑΚΕ να δίνει καταληκτική ημερομηνία στις 11/6, καταλαβαίνει ο καθένας ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην τελειώσει το πρωτάθλημα!