Ανατροπή με Φλιώνη και παραμονή στον Άρη

Ο Δημήτρης Φλιώνης θα παραμείνει παίκτης του Άρη την επόμενη διετία τουλάχιστον, καθώς χθες συμφώνησε σε όλα με την διοίκηση των κίτρινων υπογράφοντας συμβόλαιο έως το 2020.

Ανατροπή με Φλιώνη και παραμονή στον Άρη

Το περασμένο Σάββατο η ΚΑΕ με ανακοίνωσή της είχε αποσύρει την πρόταση στον Δημήτρη Φλιώνη, όμως αποδείχθηκε πρόσκαιρη αυτή η ρήξη, γιατί χθες οι δύο πλευρές συναντήθηκαν εκ νέου και συμφώνησαν σε όλα.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ αναφέρει: "Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι ο Δημήτρης Φλιώνης θα παραμείνει μέλος της ομάδας μας, της οποίας αποτελεί γέννημα-θρέμμα. Ο 21χρονος παίκτης ξεκίνησε το μπάσκετ σε ηλικία στις 7 ετών στις ακαδημίες των «κίτρινων» και αγωνίστηκε σε όλες τις "μικρές" ομάδες, φτάνοντας στην ανδρική τη σεζόν 2014-2015, στη διάρκεια της οποίας έκανε το ντεμπούτο του στην Α1. Ο Θεσσαλονικιός πλέι μέικερ έχει κατακτήσει με την παιδική ομάδα του Άρη ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα το 2011 και ήταν τρίτος στο Πανελλήνιο εφηβικό πρωτάθλημα το 2014.

Υπήρξε διεθνής με τις Εθνικές ομάδες Παίδων, Εφήβων και Νέων Ανδρών, έχοντας σημαντικές διακρίσεις. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων το 2015 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στον Βόλο. Το καλοκαίρι του 2017 στέφθηκε και πάλι Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Επίσης, έχει κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Παίδων το 2013, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Κίεβο.

Την περυσινή χρονιά ο Φλιώνης είχε 5 πόντους, 1,2 ασίστ, 2,2 ριμπάουντ και 0,7 κλεψίματα κατά μέσο όρο, σε 26 παιχνίδια, με 79% στις βολές, 48% στα δίποντα και 33% στα τρίποντα.

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε επίσημο αγώνα με τη φανέλα του Άρη τη σεζόν 2014-2015, σε αναμέτρηση πλέι οφ με τον Ολυμπιακό (στις 6 Ιουνίου του 2015), σκοράροντας τους πρώτους δυο πόντους με την κιτρινόμαυρη φανέλα.