ΑΕΚ και ΕΣΑΚΕ καταδικάζουν το ρατσιστικό σχόλιο κατά του Μορέιρα

Στο πλευρό του Γιανίκ Μορέιρα στάθηκε άμεσα η μπασκετική ΑΕΚ μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε διαδικτυακά ο Ανγκολέζος σέντερ, με τον ΕΣΑΚΕ να καταδικάζει το γεγονός. 

ΑΕΚ και ΕΣΑΚΕ καταδικάζουν το ρατσιστικό σχόλιο κατά του Μορέιρα

Θύμα ρατσιστικής στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έπεσε ο Γιανίκ Μορέιρα, με την ΚΑΕ ΑΕΚ να αντιδράει άμεσα και να στέκεται στο πλευρό του αθλητή της.

«Για ακόμη μία φορά αθλητής της ΑΕΚ δέχτηκε ρατσιστική "επίθεση" σε προσωπικό του χώρο στο Διαδίκτυο, από θρασύδειλο. Ο θρασύδειλος κατακρίνεται ήδη από το σύνολο της κοινωνίας, ανεξάρτητα από οπαδικές προτιμήσεις. @Ymoreira02, we are on your side! #AEKBC», έγραφε η ανάρτηση της ΑΕΚ.

Το γεγονός έσπευσε να καταδικάσει με ανακοίνωσή του και ο ΕΣΑΚΕ, τονίζοντας σχετικά τα ακόλουθα:

«Με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο αθλητής της ΑΕΚ Γιανίκ Μορέιρα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, καταδικάζουν απερίφραστα το παραπάνω γεγονός κι έχουν ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για να μη μένουν ατιμώρητες τέτοιες ενέργειες.

Το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των αθλητών και θα συνεχίσει να στέκεται απέναντι σε κάθε είδους βία και σε φαινόμενα ρατσισμού».