Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η μεγάλη ελπίδα του Ολυμπιακού για το μέλλον

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης φωνάζει «παρών» με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στην Α2 με την αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού 

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η μεγάλη ελπίδα του Ολυμπιακού για το μέλλον

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είναι η μεγάλη ελπίδα του Ολυμπιακού για το μέλλον. Ο 19χρονος γκαρντ δείχνει ξεκάθαρα τι μπορεί να κάνει στο πρωτάθλημα της Α2 και κόντρα σε μεγαλύτερους ηλικιακά αντιπάλους. Αν και… αμούστακος, δεν διστάζει να βάζει το σώμα του στη… φωτιά και έχει αναλάβει ρόλο ηγέτη στην αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού.

Ο Νικολαΐδης είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 13,2 πόντους ανά παιχνίδι, τρίτος ριμπάουντερ (παρόλο το ύψος του) με 5 ανά παιχνίδι, πρώτος πασέρ με 4,1 ασίστ και πρώτος «κλέφτης» με 1,9 κλεψίματα. Στο ματς του Σαββάτου με τον Αμύντα ήταν εξαιρετικός, έχοντας 22 πόντους, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Είναι σημαντικό για τον ίδιο που σε τέτοια ηλικία έχει ηγετικό ρόλο και όπως έχουμε ξαναγράψει ο Ολυμπιακός καλείται πλέον να τον αξιοποιήσει και στην πρώτη ομάδα. O Νικολαΐδης κάνει προπονήσεις και με τους μεγάλους την τελευταία διετία, γεγονός που τον έχει βοηθήσει στο να βελτιώσει το παιχνίδι του. Μέτρησε μάλιστα τρεις συμμετοχές στην περσινή Ευρωλίγκα και μία στη φετινή.

Από έναν ξένο αμφιβόλου αξίας (ή έναν κορεσμένο Έλληνα) είναι… χίλιες φορές προτιμότερο να έχει μια θέση στο ρόστερ ο Νικολαΐδης, κάτι που θα αρέσει και στον κόσμο. Κάνουν γκελ τέτοιες περιπτώσεις. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι επιτυχίες του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα είχαν έρθει με πρωταγωνιστές νεαρούς Έλληνες παίκτες.

Φυσικά οι υποχρεώσεις μεγαλώνουν και για τον Νικολαΐδη, ο οποίος δεν πρέπει να επαναπαυτεί στο ταλέντο του και οφείλει να δουλέψει κι άλλο, να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το κορμί του, ώστε να έχει μια λαμπρή καριέρα στο μέλλον.