Ιωνικός: Έγινε η 35η ομάδα των play off της Basket League

Ο Ιωνικός μπήκε στη λίστα των ομάδων που αγωνίστηκαν στα play off της Basket League και θα γίνει η 35η ομάδα αυτής.

Ιωνικός: Έγινε η 35η ομάδα των play off της Basket League

Σύμφωνα με τον ΕΣΑΚΕ ο Ιωνικός αποτελεί την 35η ομάδα της Basket League που αγωνίζεται στα play off.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

«Με δραματικό τρόπο και στην παράταση του αγώνα με τον Κολοσσό H Hotel, όμως ο Ιωνικός Hellenic Coin κατάφερε να μπει την ύστατη στιγμή στην οχτάδα της Stoiximan Basket League. Έτσι θα βάλει το όνομα του στη λίστα των ομάδων που αγωνίστηκαν στα πλέι οφ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος και θα γίνει η 35η ομάδα αυτής.

Ιστορικά πάντως αυτή δεν θα είναι η πρώτη παρουσία της ομάδας της Νίκαιας σε διαδικασία πλέι οφ στη μεγάλη κατηγορία. Στη σεζόν 1986-87 ήταν παρούσα σε αυτή, γνωρίζοντας δύο ήττες από τον Ηλυσιακό στην πρώτη φάση με 74-63 εκτός και 77-80 εντός έδρας. 34 χρόνια μετά θα επιστρέψει στα πλέι οφ για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Στον χθεσινό αγώνα, ο Ιωνικός Hellenic Coin σημείωσε την κορυφαία του επίδοση αμυντικών ριμπάουντ με 32 και ισοφάρισε εκείνες των συνολικών ριμπάουντ με 39 και των κοψιμάτων με έξι. Δεν είναι όμως καμία από αυτές η κορυφαία στη διετή διαδρομή του στη Stoiximan Basket League αφού πέρυσι «έγραψε» 36 αμυντικά ριμπάουντ απέναντι στον Προμηθέα εντός, 46 συνολικά ριμπάουντ και πάλι κόντρα στον Προμηθέα αλλά εκτός έδρας και οχτώ τάπες στο εντός έδρας ματς με τη Λάρισα Bread Factory».