Συγκλόνισε ο Λιμνιάτης: Η εξήγηση που έδωσε για το «όχι» στην ΑΕΚ - «Θα μπορώ να κοιμάμαι τα βράδια»

Ο Γιώργος Λιμνιάτης δάκρυσε μετά το τέλος του αγώνα στην Πάτρα - Η εξήγηση που έδωσε για το «όχι» στην ΑΕΚ ώστε να αναλάβει πρώτος προπονητής - Συγκλόνισαν οι ατάκες του - Δείτε το video. 

Συγκλόνισε ο Λιμνιάτης: Η εξήγηση που έδωσε για το «όχι» στην ΑΕΚ - «Θα μπορώ να κοιμάμαι τα βράδια»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αποχώρησε από την ΑΕΚ και η ομάδα στη συνέχεια έκανε πρόταση στον Γιώργο Λιμνιάτη. Για ηθικούς λόγους απάντησε αρνητικά, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση.

Προμηθέας - ΑΕΚ 80-78: Ο Γκραντ «εκτέλεσε» την «Ένωση» - Στην 3η θέση οι Πατρινοί! (highlights)

Μετά το τέλος της αναμέτρησης στην Πάτρα, ο Γιώργος Λιμνιάτης συγκλόνισε με τα λόγια του: «Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τους παίκτες, που στο πρόσωπό μου ήθελαν όταν έφυγε ο Ηλίας (Παπαθεοδώρου) να αναλάβω την ομάδα. Πιστεύω ότι μερικά πράγματα είναι πιο σημαντικά από τις καριέρες. Παρόλο που ο Ηλίας μου είπε να αναλάβω τη δουλειά, από 9 ετών που μπήκα στον αθλητισμό και ένα ομαδικό σπορ, όπως είναι το μπάσκετ, έμαθα τη συνεργασία και την αλληλεγγύη. Κι ότι όταν πάει μια ομάδα κάπου, θα φύγει και μαζί.

Δεν ξέρω αν θα έχω την ευκαιρία να κοουτσάρω μια ομάδα σαν την ΑΕΚ με αυτούς τους παίκτες, μπορεί να μην την έχω ποτέ. Ξέρω όμως ότι θα κοιμάμαι τα βράδια. Σε άλλες περιπτώσεις που προπονητές έφυγαν και οι βοηθοί έμειναν και αναβαθμίστηκαν. Υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που μπορεί να σε κρατήσουν σε μια δουλειά. Εμένα όμως αυτό έλεγε η ψυχή μου, κι αυτό έκανα.

Κάποιος μου είπε ότι είναι εύκολη απόφαση κι ότι αν δεν μπορείς να πάρεις αυτή τη δουλειά, δεν κάνεις για πρώτος προπονητής. Εγώ νόμιζα ότι ήταν δύσκολη απόφαση, αλλά πιστέψτε με την πήρα πολύ εύκολα.

Ξέρεις ποια είναι η δύσκολη απόφαση; Να είσαι προπονητής σε 14χρονους και σε 18χρονους και να καλείσαι μια μέρα πριν από το τουρνουά, να κόψεις 14χρονους και 18χρονους. Που έχουν όνειρα για τη ζωή τους, για το μπασκετικό τους μέλλον. Αυτό ήταν δύσκολο. Αυτό τώρα ήταν πολύ εύκολο».