Σχορτσανίτης: «Η καλύτερη επιλογή και για τον Ολυμπιακό και για τον κόουτς Μπλατ!»

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης μίλησε στο «ΦΩΣ» για τα οφέλη των ερυθρόλευκων και του Αμερικανοϊσραηλινού τεχνικού από τη συνεργασία που θα έχουν.

Σχορτσανίτης: «Η καλύτερη επιλογή και για τον Ολυμπιακό και για τον κόουτς Μπλατ!»

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έφτασε σε τελικό Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό το 2010, αλλά την κούπα την σήκωσε με την φανέλα της Μακάμπι το 2014, με προπονητή τον Ντέιβιντ Μπλατ!

Συνεργάστηκε μαζί του για τρεις σεζόν, σε δύο διαφορετικές θητείες (2010-12, 2013-14), γνωρίζει άριστα τον τρόπο σκέψης και δουλειάς του Αμερικανοϊσραηλινού τεχνικού και γνωρίζει επίσης άριστα το περιβάλλον του Ολυμπιακού, του οποίου τη φανέλα φόρεσε για πέντε χρόνια.

Συνεπώς, είναι ο πλέον κατάλληλος για να αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο Ολυμπιακός και Μπλατ μπορούν να συνεργαστούν για τα επόμενα δύο χρόνια.

Μιλώντας στο «ΦΩΣ» ο 33χρονος σέντερ, υπογράμμισε πως «είναι εξαιρετική επιλογή ο κόουτς Μπλατ για τον Ολυμπιακό από κάθε άποψη. Πρόκειται για έναν προπονητή που δεν χρειάζεται να πω εγώ πολλά, γιατί μιλούν οι τίτλοι και οι διακρίσεις που έχει όπου κι αν εργάστηκε. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι οδήγησε τη Μακάμπι το 2014 στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας με μειονέκτημα έδρας κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνου με το φάιναλ φορ να διεξάγεται στο Μιλάνο, όπως επίσης και τον τρόπο με τον οποίο τότε κατακτήσαμε τον τίτλο, με την ανατροπή στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ. Μη ξεχνάει κανείς ότι ανέλαβε τους Καβαλίερς και τους οδήγησε στους τελικούς του ΝΒΑ, σαφώς με την κυριαρχική παρουσία του Λεμπρόν, αλλά είχε σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας»

Αναλύοντας τη συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Μπλατ είπε ότι «είναι η καλύτερη επιλογή και για τον Ολυμπιακό και για τον κόουτς. Για τον Ολυμπιακό γιατί θα έχει στον πάγκο του έναν προπονητή που γνωρίζει άριστα το υψηλό επίπεδο της Ευρωλίγκας, έχει δοκιμαστεί στις πιο δύσκολες συνθήκες πίεσης ως προπονητής της Μακάμπι, έχει κερδίσει τίτλους, ξέρει τι πρέπει να κάνει για να φτάσει την ομάδα του στη διεκδίκηση τίτλων και είναι ικανότατος να διαχειριστεί μεγάλες προσωπικότητες. Για τον κόουτς Μπλατ είναι επίσης ιδανική επιλογή, γιατί μετά την επιστροφή του από το ΝΒΑ δεν είχε την ευκαιρία να δουλέψει σε ομάδα του πιο υψηλού επιπέδου. Σαφώς και είδαμε όλοι να παράγει έργο στη Νταρουσάφακα, αλλά είναι άλλο πράγμα ο Ολυμπιακός και άλλο η τουρκική ομάδα. Αναζητούσε μια επιλογή και μια ευκαιρία σαν αυτή που έχει στον Ολυμπιακό και επειδή έχει μάθει να ζει και να λειτουργεί με το κίνητρο, είναι ό,τι καλύτερο για τον ίδιο ο ερχομός του στην Ελλάδα».

Για την καθημερινότητα του Ντέιβιντ Μπλατ, τον οποίο ο «Σόφο» έζησε τρία χρόνια, σχολίασε: «Είναι πολύ προσιτός άνθρωπος και δεν σταματάει ποτέ να εξηγεί στον παίκτη για ποιο λόγο θέλει να γίνει κάτι, είτε στην προπόνηση, είτε στον αγώνα. Του αρέσει το γρήγορο μπάσκετ, του αρέσει να δίνει πρωτοβουλία στον παίκτη να αποφασίσει, αλλά όλη αυτή η διαδικασία γίνεται με πολλή δουλειά και πολύ “διάβασμα” του κάθε αντιπάλου».