Κάτας: «Θέλουμε και τους τέσσερις τη νέα σεζόν»

Ο Οντέντ Κάτας μίλησε για το ενδεχόμενο της παραμονής των Μήτογλου, Παπαπέτρου, Νέντοβιτς και Χεζόνια στον Παναθηναϊκό και την επόμενη χρονιά

Κάτας: «Θέλουμε και τους τέσσερις τη νέα σεζόν»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Οντέντ Κάτας μίλησε για τη βάση στην οποία θα χτίσει την επόμενη σεζόν, αυτό που θα σκέφτεται μέχρι να πεθάνει, για την αιτία που σταμάτησε νωρίς το μπάσκετ, για το… αν χαμογελάει, αλλά και για το… Master Chef!

Ο Ισραηλινός κόουτς του Παναθηναϊκού φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ.

Αναλυτικά μίλησε για:

Το ότι υπέγραψε στον Παναθηναϊκό στα μέσα της σεζόν: «Το να αποχωρείς από μια ομάδα στα μέσα της σεζόν είναι κάτι που ουδέποτε σχεδιάζεις. Επίσης, το να αλλάζεις ομάδα μέσα στη χρονιά δεν είναι κάτι που προγραμματίζεις. Ήταν αρκετά δύσκολο όμως το περιβάλλον εδώ είναι πολύ οικείο, αν και πέρασαν 20 χρόνια από τη θητεία μου στον Παναθηναϊκό ως παίκτης.

Πάντα λέω ότι η Αθήνα και η Ελλάδα είναι το σπίτι μου, όλοι ξέρουν πόσο ξεχωριστός είναι ο Παναθηναϊκός για μένα! Υπάρχουν δυσκολίες και προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει και θα αντιμετωπίσουμε ως το τέλος της χρονιάς».

Την πιο δυνατή ανάμνηση ως παίκτης του Παναθηναϊκού: «Πράγματι, ήταν η πρώτη φορά που έφυγα από το σπίτι μου, το Ισραήλ. Ο Ομπράντοβιτς, ο Ιτούδης, το σταφ, όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού με έκαναν να νιώσω πολύ άνετα. Εκείνη τη χρονιά κυριαρχήσαμε στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, ήταν μια μαγική χρονιά όμως το βασικότερο είναι ότι με αυτούς τους ανθρώπους καταφέραμε να χτίσουμε ισχυρούς δεσμούς.

Είναι απίστευτο το πώς συνδέθηκα με αυτό το κλαμπ μόνο σε έναν χρόνο. Μερικά πράγματα στη ζωή δεν υπάρχουν λόγια να τα εξηγήσεις. Έπαιξα μόνο ένα χρόνο εδώ όμως ένιωσα σαν να έπαιζα 10 χρόνια»!

Την επόμενη σεζόν: «Οι χαρακτήρες μετρούν πολύ σε μια ομάδα. Φέτος έχουμε πολύ καλούς χαρακτήρες στα αποδυτήρια. Είμαστε νέα ομάδα, ίσως δεν έχουμε εμπειρία, όμως έχουμε καλούς χαρακτήρες! Είναι κάτι που πάντα έχω στο μυαλό μου όταν δημιουργώ μια ομάδα. Και φέτος ο Παναθηναϊκός έχει καλούς χαρακτήρες, είναι η βάση που θα χτίσουμε ενόψει της νέας σεζόν».

Το ότι ο Παναθηναϊκός δεν απέκτησε πόιντ γκαρντ με δικαίωμα συμμετοχής στη EuroLeague: «Δεν έχουμε τον κλασικό πόιντ γκαρντ, είναι γεγονός. Έχουμε πόιντ γκαρντ αλλά δεν είναι στο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε άλλους παίκτες, το κάνουμε σε επίθεση και άμυνα, ανέκαθεν μου αρέσει να έχω τρεις δημιουργούς στην ομάδα μου.

Ο Μπρέι αποκτήθηκε όμως είχε την ατυχία με τον τραυματισμό του. Γενικώς, θα προσπαθήσουμε να ενισχυθούμε σε αυτή τη θέση».

Το πότε συμβιβάστηκε με την ιδέα ότι έπρεπε να αποσυρθεί σε μικρή ηλικία από την ενεργό δράση: «Θα μπορούσα να σας πω πως το έχω ξεπεράσει. Μπορώ να ζω με αυτό όμως κάτι… καίει μέσα μου ακόμα, για το ότι έκοψα το μπάσκετ νωρίς.

Το γεγονός, λοιπόν ότι αυτή η φωτιά ακόμα καίει μέσα μου, σημαίνει πως αγαπώ πολύ αυτό που κάνω. Το στερήθηκα νωρίς, είναι κάτι που θα σκέφτομαι μέχρι να πεθάνω».

Το γεγονός ότι δεν τον βλέπουμε να χαμογελάει: «Δεν χαμογελάω, όμως γελάω αρκετές φορές! Οι άνθρωποι που με ξέρουν προσωπικά, το γνωρίζουν. Ίσως δεν έχω… εξασκήσει τόσο πολύ το χαμόγελό μου αλλά μην ανησυχείτε, είμαι χαρούμενος άνθρωπος! Παρακολουθώ το Master Chef, μπορεί να πάω του χρόνου».

Τα συμβόλαια των Νέντοβιτς, Χεζόνια, Παπαπέτρου και Μήτογλου: «Πάντα κάθε καλοκαίρι είναι δύσκολο μεταγραφικά… Εμείς θα θέλαμε και τους τέσσερις, αλλά δεν μπορώ να δώσω απάντηση, θέλω να είμαι ειλικρινής. Παίζει ρόλο το μπάτζετ. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο».