Μουράτος: «Στο Λαύριο έχω βρει ό,τι ζητάω» (vid)

Σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά το φινάλε του αγώνα με την ΑΕΚ (94-97) για την Βasket League, ο Βασίλης Μουράτος τόνισε ότι στο Λαύριο τον πιστεύουν και εκεί έχει βρει τον ρόλο που ήθελε να έχει ως παίκτης.

Μουράτος: «Στο Λαύριο έχω βρει ό,τι ζητάω» (vid)

Για μία ακόμα φορά ο Βασίλης Μουράτος ήταν εκ των κορυφαίων του Λαυρίου σε αγώνα πρωταθλήματος. Ο 23χρονος διεθνής πλέι μέικερ πρωταγωνίστησε και στην εκπληκτική αποψινή (3/4) νίκη επί της ΑΕΚ στην παράταση (94-97) για την 20ή αγωνιστική της Basket League.

Ο Έλληνας γκαρντ της ομάδας της Ανατολικής Αττικής έπαιξε κάτι παραπάνω από 30 λεπτά στο παρκέ του ΟΑΚΑ, τελειώνοντας τον αγώνα με 18 πόντους (5/9 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 2/2 βολές) και 8 ασίστ.

Μετά το φινάλε της αναμέτρησης μίλησε εκτενώς για την τρομερή φετινή πορεία τόσο του ιδίου όσο και της ομάδας του. Αναλυτικά ο αρχηγός του Λαυρίου δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:

Για το ματς με την ΑΕΚ και τις πιθανότητες κατάληψης της δεύτερης θέσης: «Έγινε ένα συναρπαστικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ είναι πολύ καταπονημένη από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και τους τραυματισμούς που είχε. Παίζει τεράστιο ρόλο αυτό. Εμείς προπονούμαστε οι ίδιοι από την αρχή της χρονιάς και έχουμε βρει ρυθμό. Ήταν πολύ μεγάλη νίκη για εμάς, η τρίτη απέναντι στην ΑΕΚ φέτος. Αν είμαστε σοβαροί στα τρία τελευταία παιχνίδια, θα κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια της Basket League».

Για το μυστικό της φοβερής πορείας της ομάδας του: «Είναι ένα κράμα πραγμάτων. Υπάρχει ένα τεχνικό επιτελείο με τεχνογνωσία και μας απλοποιεί πολύ τη ζωή. Γίνεται τεράστια δουλειά. Υπάρχει πολύ ταλέντο στους παίκτες. Έχει να κάνει και με τον χαρακτήρα και με τις πολύ μεγάλες προσωπικότητες που έχουμε. Άλλη ομάδα με ρούκις δεν θα μπορούσε να έχει διαχειριστεί καλύτερα την επιτυχία. Έχει δείξει χαρακτήρα η ομάδα και ανταποκρίνεται σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις».

Για τα επερχόμενα πλέι οφ: «Τα πλέι οφ θα είναι πολύ διαφορετικά με τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Θα είναι πρωτόγνωρο για τους περισσότερους».

Για τη φετινή απόδοσή του με το Λαύριο: «Αυτό που ζητάει ένας παίκτης στην καριέρα του είναι χώρο και χρόνο. Αυτό δίνει ο οργανισμός τους Λαυρίου. Όταν νιώθεις ότι σε πιστεύουν, αυτό θα έρθει από μόνο του. Έχω βρει ό,τι ζητάω εδώ. Έχω βρει έναν προπονητή που μου έχει δώσει ρόλο αρχηγού εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου».