Στον Εισαγγελέα η καταγγελία υπαλλήλου της ΕΟΚ για απόπειρα βιασμού της

Στον Εισαγγελέα έστειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, καταγγελία υπαλλήλου της ΕΟΚ, εναντίον υψηλόβαθμου μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μπάσκετ, για απόπειρα βιασμού της.

Στον Εισαγγελέα η καταγγελία υπαλλήλου της ΕΟΚ για απόπειρα βιασμού της

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων, διαβίβασε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, καταγγελία υπαλλήλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κατά μέλους του προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ.

Η υπάλληλος καταγγέλλει το υψηλόβαθμο μέλος της διοίκησης της ΕΟΚ για απόπειρα βιασμού της το 2014, σεξουαλική παρενόχληση κατ’ εξακολούθηση, εκδικητικές συμπεριφορές και κατάχρηση εξουσίας προς το πρόσωπό της.

Ως θύμα στην συγκεκριμένη υπόθεση εμφανίζεται υπάλληλος της ΕΟΚ η οποία φέρεται, βάσει όσων ισχυρίζεται, να έπεσε θύμα άγριων σεξουαλικών ορέξεων ανώτατου και ιδιαίτερα προβεβλημένου στελέχους της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης πριν από μερικά χρόνια. Η συγκεκριμένη υπάλληλος έχει ήδη απευθυνθεί σε δικηγόρο, ο οποίος δέχτηκε να αναλάβει την υπόθεση.

Το περιστατικό το οποίο μέχρι στιγμής εμφανίζεται ως «απόπειρα βιασμού» φέρεται να έχει τελεστεί πριν από μερικά χρόνια, ενώ το φερόμενο ως θύμα κρατούσε το στόμα του κλειστό, φοβούμενο τις όποιες επιπτώσεις θα είχε η αποκάλυψη της συγκεκριμένης ιστορίας.

Η υπάλληλος, η οποία ακόμα και τώρα εργάζεται σε διοικητικές υπηρεσίες της ΕΟΚ σε συνεργασία με τον δικηγόρο της είναι στη διαδικασία ανεύρεσης μαρτύρων για να επιβεβαιώσουν τα όσα καταγγέλλει, ενώ σκοπεύει να κινηθεί και νομικά κατά του στελέχους της Ομοσπονδίας.