Ο Νικολόπουλος διαψεύδει την ΕΟΚ: «Δεν έγινε καμία ψηφοφορία»

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκος Νικολόπουλος διέψευσε κατηγορηματικά, την ανακοίνωση της ΕΟΚ για ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη μετάθεση ημερομηνίας των εκλογών στις 23 Μαΐου!

Ο Νικολόπουλος διαψεύδει την ΕΟΚ: «Δεν έγινε καμία ψηφοφορία»

Η επιστολή του Νίκου Νικολόπουλου προς το υπόλοιπο ΔΣ της ΕΟΚ έχει ως εξής:

«Ξάνθη, 22/3/21

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,

Μετά το πραγματοποιηθέν συμβούλιο της 22/3/21 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και την ανακοίνωση περί ομόφωνης σύμφωνης γνώμης για την αναβολή των εκλογών και την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, με μεταφορά αυτών στις 23/5/21, έχω να δηλώσω τα παρακάτω

1. Δεν έγινε καμία ψηφοφορία μεταξύ των μελών που συμμετείχαν στο Δ.Σ. για την αναβολή των εκλογών και κατ’ επέκταση για τη νέα ημερομηνία διενέργειας αυτών, την 23η Μαΐου του 2021.

Λιόλιος: «Ταφόπλακα του ελληνικού μπάσκετ η αναβολή των εκλογών της ΕΟΚ»

2. Δεν λάβαμε γνώση, καθώς δεν μας παρουσιάστηκε, ούτε μας αναγνώστηκε, το κείμενο της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών που μνημονεύεται στην ανακοίνωση.

3. Σε ερώτησή μου για το εάν είναι σύννομη η μετάθεση των εκλογών, σε αντίθεση με αυτά που προβλέπει η νομοθεσία -και αφού εν πρώτοις χαρακτηρίστηκε ως αιχμή- απαντήθηκε με τη φράση «ποια νομοθεσία, δεν υπάρχει τέτοια».

ΕΟΚ: Αναβλήθηκαν οι εκλογές για τις 23 Μαΐου

4. Καλώ όλους τους συναδέλφους του Δ.Σ. να ζητήσουμε έκτακτη εκ νέου σύγκλιση εντός 2 ημερών του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να οδηγηθεί η Ομοσπονδία σε εκλογές εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών , με τη χρήση της πλατφόρμας Ζευς, για να αποφύγουμε πιθανή διοίκηση πρωτοδικείου με ότι αυτό συνεπάγεται για το Ελληνικό Μπάσκετ.

5. Δηλώνω ότι αν δεν γίνουν δεκτά τα παραπάνω, παραιτούμαι από μέλος του Δ.Σ. μη θέλοντας να συμβάλω στον κατήφορο του ελληνικού μπάσκετ που δρομολογείται.

Με τιμή

Νίκος Νικολόπουλος

Μέλος Δ.Σ ΕΟΚ».