Ηρακλής: Αθώος για τον Χάγκινς

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε πως δεν συντρέχει λόγος τιμωρίας του Ηρακλή για τη χρησιμοποίηση του Αμερικανού γκαρντ Τζος Χάγκινς στο παιχνίδι με τον Ιωνικό

Ηρακλής: Αθώος για τον Χάγκινς

Αθώος κρίθηκε ο Ηρακλής για την υπόθεση του δελτίου του Τζος Χάγκινς σύμφωνα με την επίσημη απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι Θεσσαλονικείς φέρονταν να έχουν χρησιμοποιήσει τον Αμερικανό γκαρντ στο ματς με τον Ιωνικό Νικαίας χωρίς να έχει δικαίωμα και αυτεπάγγελτα κινήθηκε εναντίον τους διαδικασία.

Από τις εξηγήσεις που έδωσε η διοίκηση του «Γηραιού» ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ πείστηκε και αποφάσισε πως δεν συντρέχει λόγος τιμωρίας του.

Ως εκ τούτου ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης γλίτωσε την τιμωρίας της αφαίρεσης βαθμών και πλέον η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την παραμονή της στην κατηγορία χωρίς να έχει στις... πλάτες της καμία ποινή.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

«Το ΜΔΟ απεφάνθη ότι δεν συντρέχει περίπτωση επιβολής της προβλεπόμενης στο άρθρο 72 παρ. 2 του Κανονισμού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας 2020-2021 πειθαρχικής ποινής σε βάρος της εγκαλούμενης «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. Κ.Α.Ε. HΡΑΚΛΗΣ 2017)» για αντικανονική συμμετοχή του αθλητή της Joshua Akeem HAGINS στον αγώνα Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 εναντίον της ομάδας «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΙΩΝΙΚΟΣ BASKET K.A.E.)», που διεξήχθη στο γήπεδο «ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ» στις 28-2-2021.