Καμπερίδης: «Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθούμε ζωντανοί»

Ο προπονητής του Άρη, Σάββας Καμπερίδης, μίλησε σε συνέντευξή του για τη μεγάλη νίκη επί του Ηρακλή (54-76) στο πρωτάθλημα, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι «κίτρινοι» ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικοί.

Καμπερίδης: «Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθούμε ζωντανοί»

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Άρης μετά την εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλή (54-76), δείχνοντας ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να αποφύγει οριστικά τις περιπέτειες.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας ήταν εξ αναβολής για τη 13η αγωνιστική της Basket League και διεξήχθη στο Ιβανώφειο την Τετάρτη (10/3).

Ο τεχνικός των «κίτρινων», Σάββας Καμπερίδης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4 της Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε βασικά στα προβλήματα της ομάδας του αλλά και στο μεγάλο διπλό που πέτυχε στο σπίτι του «Γηραιού».

Αναλυτικά ο Καμπερίδης είπε:

Για τη νίκη επί του Ηρακλή: «Θέλαμε να σταματήσουμε τη δημιουργία της περιφέρειας του Ηρακλή και τις πάσες στον Καββαδά. Έτσι καταφέραμε να χαλάσουμε τις συνεργασίες του Ηρακλή. Δώσαμε το σωστό πλάνο, έπαιζαν με μεγάλη πίεση οι αντίπαλοι και όλο αυτό έγειρε υπέρ μας. Πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια».

Για τα προβλήματα που πέρασε η ομάδα του: «Με δόση υπερβολής μπορώ να πω ότι έγινε ένα μικρό θαύμα που βρίσκεται εδώ η ομάδα. Καταλαβαίνω τον κόσμο, αφού έχει συνηθίσει τον Άρη πρωταγωνιστή. Οι συνθήκες τώρα είναι πολύ δύσκολες... Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Είναι ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα φέτος. Δεν έχουμε καν τον κόσμο στο πλάι μας, που για τον Άρη είναι τεράστιο πλήγμα».

Για τη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου: «Νομίζω πως αν κάνουμε άλλη μία νίκη, εξασφαλίζουμε σίγουρα την παραμονή. Από εκεί και πέρα η συνέχεια μπορεί να μας φέρει και πιο ψηλά. Ζητούμενο είναι η συνοχή μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Υπάρχουν δυσκολίες, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση και όλους μας για να κρατηθούμε ζωντανοί. Αν μείνουμε ενωμένοι, θα έχουμε και άλλα θετικά αποτελέσματα».

Τέλος, νιώθει δικαιωμένος από την απόφασή του να συνεχίσει στον Άρη; «Όταν ανέλαβα την ομάδα, ήταν και τότε δύσκολα τα πράγματα. Αυτό που με έκανε να δεχθώ είναι οι άνθρωποι που θα συνεργαζόμουν. Είχα παραιτηθεί μετά το ματς με τη Λάρισα. Ωστόσο οι συζητήσεις αργότερα με τους παίκτες και τον πρόεδρο μου έδωσαν να καταλάβω ότι δεν θα ήταν σωστό να αποχωρήσω, συνεπώς ήθελα να κάνω αυτή την προσπάθεια μέχρι τέλους. Είμαστε εδώ όλοι μαζί, παλεύουμε όλοι μαζί για να έχει η ομάδα ένα καλύτερο μέλλον. Θα δούμε στο τέλος αν έχουμε πράξει το σωστό».