Ρεντζιάς: «Οι πιο σημαντικές εκλογές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ» (vid)

Ο Ευθύμης Ρεντζιάς ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό του υποψήφιου για την προεδρία της ΕΟΚ, Παναγιώτη Φασούλα μίλησε για τις επερχόμενες εκλογές της ΕΟΚ.

Ρεντζιάς: «Οι πιο σημαντικές εκλογές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ» (vid)

Για τις επερχόμενες εκλογές της ΕΟΚ μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Τζάμπολ», ο Ευθύμης Ρεντζιάς ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό του υποψήφιου για την προεδρία της ΕΟΚ, Παναγιώτη Φασούλα.

Ο Ρεντζιάς μίλησε αρχικώς για τον πρώην συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα, Πάου Γκασόλ:

«Ο Πάου Γκασόλ είναι ένας φίλος. Είναι ένα παιδί που περάσαμε κάποια χρόνια μαζί στην Μπαρτσελόνα, ένα παιδί που μεγάλωσε δίπλα μας, να ξεκινάει σαν rookie στην ομάδα, σαν το παιδί που κουβαλούσε τις βαλίτσες όπως είθισται να γίνεται με τους νεαρούς.

Αυτός και ο Ναβάρο ήταν στο πρόγραμμα ανάπτυξης της Μπαρτσελόνα, γιατί ακριβώς η Μπαρτσελόνα είναι μια από τις λίγες ομάδες στην Ευρώπη που κάνει πρωταθλητισμό και δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά να παίξουν. Πλέον είναι ένας τεράστιος παίκτης! Έπειτα από 20 χρόνια στο ΝΒΑ, έχει την ευλογία να γυρίσει και να κλείσει την καριέρα του εκεί που άρχισε.

Στην Μπαρτσελόνα και φαντάζομαι το καλοκαίρι, στην Εθνική Ισπανίας. Ήταν ένα τεράστιο ταλέντο, με απίστευτα σωματικά προσόντα. Για αυτό, άλλωστε είχε την ευκαιρία να παίξει στην πρώτη ομάδα. Υπήρχαν προβλήματα με τους ψηλούς λόγω τραυματισμών και εκμεταλλεύτηκε όλες τις ευκαιρίες που του δόθηκαν».

Όσον αφορά τις εκλογές της ΕΟΚ, είπε: «Είναι οι πιο σημαντικές εκλογές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Πλέον θα γίνουν κανονικές εκλογές και έχουμε δικαίωμα συμμετοχής και εμείς. Γιατί πραγματικά, με τον τρόπο που γίνονταν προηγουμένως οι εκλογές, μπορούσες να είσαι υποψήφιος και να μην βρίσκεις ούτε τη ψήφο σου!

Πλέον, ο νόμος Αυγενάκη και οι νέες μεταρρυθμίσεις δίνουν και σε εμάς το δικαίωμα να συμμετάσχουμε κι εμείς οι αθλητές που δηλώνουμε παρών. Πιστεύουμε πως η δική μας ομάδα, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Φασούλα είναι η ομάδα νίκης που θα κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε το μπάσκετ να επιστρέψει εκεί όπου πραγματικά το θέλουμε όλοι. Εμείς που το υπηρετήσαμε και το αγαπήσαμε, αλλά και όλος ο κόσμος».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας