Ηρακλής: Στον Αθλητικό Δικαστή η υπόθεση Χάγκινς - Κίνδυνος αφαίρεσης 2 βαθμών

Ο Αθλητικός Δικαστής θα αποφασίσει για την ποινή που θα έχει ο Ηρακλής για την παράτυπη χρησιμοποίηση του Τζος Χάγκινς στο παιχνίδι με τον Ιωνικό, όπως αποφασίστηκε στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ

Ηρακλής: Στον Αθλητικό Δικαστή η υπόθεση Χάγκινς - Κίνδυνος αφαίρεσης 2 βαθμών

Μετά την σύγκληση εκτάκτου Δ.Σ. από τον ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε η υπόθεση του Ηρακλή για το συμβόλαιο του Τζος Χάγκινς να πάει στον Αθλητικό Δικαστή, με τον «Γηραιό» να κινδυνεύει με ποινή αφαίρεσης 2 βαθμών από τη βαθμολογία.

Ο Ηρακλής χρησιμοποίησε στο παιχνίδι με τον Ιωνικό στο «Ιβανώφειο» τον νεοαποκτηθέντα Χάγκινς, δίχως να έχει στείλει το συμβόλαιό του στον ΕΣΑΚΕ, καθώς η ΚΑΕ Ηρακλής δεν είχε φορολογική ενημερότητα κι έτσι ήταν αδύνατον να παρουσιάσει επαγγελματικό συμβόλαιο!

Ο Ιωνικός ενημερώθηκε, αλλά είπε ότι δεν θα κατέθετε ένσταση, αλλά οι ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον διαμαρτυρήθηκαν και το θέμα πήγε στον ΕΣΑΚΕ.

Στο Δ.Σ. ο Ηρακλής υποστήριξε πως το συμβόλαιο εστάλη με email, αλλά δεν υπήρχε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ΕΣΑΚΕ. Ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ ζήτησαν επιείκεια, όμως οι υπόλοιποι δεν συμφώνησαν και υποστήριξαν ότι για λόγους διαφύλαξης της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος της Basket League, το θέμα πρέπει να παραπεμφθεί στον αθλητικό δικαστή

Το «μπαλάκι» πλέον βρίσκεται στην πλευρά του Αθλητικού Δικαστή, ο οποίος θα εξετάσει τα στοιχεία και θα κληθεί να αποφασίσει αν τηρήθηκαν οι διαδικασίες.

Η ουσία είναι πάντως πως ο Ηρακλής κινδυνεύει με αφαίρεση δυο βαθμών, κάτι που αν γίνει αυτόματα πάει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.