Παναθηναϊκός: «Πράσινο φως» από το ΑΣΕΑΔ για Μαντζούκα

Ο Λευτέρης Μαντζούκας θα έχει δικαίωμα συμμετοχής Basket League και Κύπελλο Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, όπως αποφάνθηκε το ΑΣΕΑΔ.

Παναθηναϊκός: «Πράσινο φως» από το ΑΣΕΑΔ για Μαντζούκα

Δικαίωμα συμμετοχής στις εγχώριες διοργανώσεις της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν, Basket League και Κύπελλο Ελλάδας, έχει πλέον ο Λευτέρης Μαντζούκας, μετά τη δικαίωση του Παναθηναϊκού στην προσφυγή που είχε καταθέσει στο Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ).

Το ΑΣΕΑΔ έκανε δεκτά όλα τα επιχειρήματα των «πρασίνων» και ο 17χρονος αθλητής, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό στις 18 Δεκεμβρίου 2020, μετρά αντίστροφα για το ντεμπούτο του.

Καθώς ο παίκτης δεν είχε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, σύμφωνα με τον κανονισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) δεν λογιζόταν ως επαγγελματίας και δεν εξέδωσε δελτίο στον Λευτέρη Μάντζουκα, με αποτέλεσμα να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στις διοργανώσεις της Ελλάδας.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, στην έφεσή του στο ΑΣΕΑΔ, στήριξε την επιχειρηματολογία πως ο Μαντζούκας θα αγωνίζεται με την ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού και επομένως θα πρέπει να ακολουθηθούν οι κανονισμοί του ΕΣΑΚΕ.