Η Αγγελική Νικολοπούλου για την πρόκριση της Εθνικής στο Eurobasket 2021

Την τεράστια χαρά για την πρόκριση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών στο Eurobasket 2021, αλλά και τη στεναχώρια για τη συνεχιζόμενη αγωνιστική απραξία εντός των συνόρων εξέφρασε η Αγγελική Νικολοπούλου.

Η Αγγελική Νικολοπούλου για την πρόκριση της Εθνικής στο Eurobasket 2021

«Νιώθουμε ευλογημένες που καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας, νιώθουμε πολύ μεγάλη χαρά η οποία μετριάζεται από την πίκρα που δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα» τόνισε η διεθνής μπασκετμπολίστρια του Ολυμπιακού, η οποία έστειλε και το δικό της μήνυμα στον Νίκο Χαρδαλιά, καθώς ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έχει άρρηκτους δεσμούς με το μπάσκετ γυναικών.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Αγγελικής Νικολοπούλου στο αθλητικό μαγκαζίνο του Καναλιού Ένα 90,4 FM.

Για την επιτυχίας της πρόκρισης:

«Η κάθε μία από εμάς θεωρεί τον εαυτό της ευλογημένο που καταφέραμε να επιτύχουμε κάτι τέτοιο , νιώθουμε πολύ μεγάλη χαρά, την οποία μετριάζει η πικρία που δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημά μας. Βεβαίως αυτό δεν υποβαθμίζει το μέγεθος της επιτυχίας της Εθνικής μας ομάδας, αλλά μας στεναχωρεί που οι εγχώριες διοργανώσεις παραμένουν στον «πάγο». Δεν γνωρίζουμε και να έχουμε κάποια ενημέρωση για το πότε θα παίξουμε επίσημα ματς».

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον κ. Νίκο Χαρδαλιά: «Θα του έλεγα: Κύριε Χαρδαλιά είμαστε ο μόνος κλάδος που δεν έχει ευεργετηθεί με κανένα μέτρο στήριξης και με κανένα επίδομα. Δεν έχουμε υπαχθεί σε καμία ειδική κατηγορία και το μόνο που ζητάμε δεν είναι χρήματα και βοήθεια, αλλά εφόσον τηρούμε το πρωτόκολλο, όπως και το βόλεϊ, να γίνει η επανεκκίνηση των αγώνων μας και να δουλέψουμε με τα κατάλληλα υγειονομικά μέτρα.

Δεν είναι μία διαμαρτυρία για χρήματα, αλλά μία έκκληση για δουλειά, όπως δουλεύουν τόσο και τόσοι κλάδοι στην οικονομία μας. Ως αθλητές σεβόμαστε το σύνολο και το γενικό καλό. Όμως τα πράγματα στον αθλητισμό είναι αρκετά υποβαθμισμένα και όσο μας έχουν στον «πάγο» οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στο οριστικό κλείσιμο. Κύριε Χαρδαλιά γνωρίζετε τι εστί αθλητισμός και ειδικά μπάσκετ γυναικών. Μην μας αφήνετε στο έλεος».

Για τη δυσκολία των προκριματικών αγώνων εξαιτίας της έλλειψης επίσημων ματς πρωταθλήματος:

«Καταρχάς να πω ότι στα μάτια πολλών αυτή η επιτυχία φάνταζε αδύνατη, εξαιτίας του γεγονότος πως δεν είχαμε την πολυτέλεια, γιατί πολυτέλεια το θεωρούμε πλέον στη χώρα μας, των προπονήσεων και των αγώνων. Παρ’ όλα αυτά καταφέραμε και μπήκαμε στο παρκέ.

Είπαμε θα αγωνιστούμε και θα τα δώσουμε όλα, ρισκάροντας πρώτα απ’ όλα την υγεία μας, όπως και έγινε. Δώσαμε τη μάχη μας και πετύχαμε τον μεγάλο στόχο της πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ.

Αυτό που πάντα διακρίνει την Εθνική μπάσκετ γυναικών είναι η ψυχή και το πάθος. Μαζί με το προπονητικό επιτελείο παραμείναμε προσηλωμένες στον στόχο, να αφήσουμε έξω τις όποιες δυσκολίες και τελικά τα καταφέραμε».

Για τη διαφορά που κυνηγούσαν στο τελευταίο ματς:

«Από την αρχή που πήγαμε στη «φούσκα» περιμέναμε διάφορα αποτελέσματα και το προπονητικό επιτελείο ήταν προετοιμασμένο για κάθε πιθανό σενάριο.

Να αναφέρω πως ακόμη και στο ημίχρονο περιμέναμε το τελικό αποτέλεσμα της Λετονίας, ώστε να γνωρίζουμε ακριβώς πόσους πόντους διαφορά χρειαζόμαστε. Όπως καταλαβαίνεται αυτό δεν είναι εύκολα διαχωρίσιμο.

Στο ξεκίνημα του ματς ξέραμε πως θέλαμε σίγουρα διαφορά άνω των 10 πόντων. Στο ημίχρονο μας γνωστοποίησαν ποιος είναι ο στόχος και καταβάλαμε κάθε προσπάθεια για την επίτευξή του».

Για τη δήλωση της Μαριέλλας Φασούλα πως τη βολή τη σούταρε όλη η ομάδα:

«Ναι, ισχύει αυτό. Όλες μαζί σουτάραμε. Όλες μαζί στείλαμε την μπάλα στο καλάθι, καλά το είπε η Μαριέλλα. Της μεταφέραμε κάθε θετική μας ενέργεια. Όμως αυτή είχε την ψυχραιμία να πετύχει τη βολή και να μας χαρίσει την πρόκριση».

Για την επαφή με τον προπονητή τους στον Ολυμπιακό:

«Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στη «φούσκα» ο κ. Παντελάκης και όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού ήταν δίπλα μας ανά πάσα ώρα και στιγμή, με τηλεφωνήματα, με sms και μας στήριξαν ψυχολογικά και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Τώρα επιστρέφουμε άμεσα στις προπονήσεις του Ολυμπιακού με την ευχή να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα καθώς στενεύουν τα χρονικά περιθώριο με δεδομένο πως το Ευρωμπάσετ είναι στις αρχές του καλοκαιριού».