Γιάννης Αγραβάνης: «Δεν παρατάμε κανένα παιχνίδι και παλεύουμε για τη νίκη ως το τέλος»

Συνέντευξη στο σάιτ του Προμηθέα Πατρών έδωσε ο Γιάννης Αγραβάνης. Ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος φόργουορντ μίλησε για την τεράστια νίκη (78-80) επί του Παναθηναϊκού, το ερχόμενο ματς πρωταθλήματος με τη Λάρισα, αλλά και τη συνέχεια στο Κύπελλο Ελλάδας.

Γιάννης Αγραβάνης: «Δεν παρατάμε κανένα παιχνίδι και παλεύουμε για τη νίκη ως το τέλος»

Μία αγωνιστική περίοδος στην οποία διακρίνεται ιδιαίτερα είναι η φετινή για τον Γιάννη Αγραβάνη.

Ο 22χρονος σμολ φόργουορντ ξεκίνησε πολύ καλά τη σεζόν ως δανεικός από τον Προμηθέα στο Μεσολόγγι και συνεχίζει σε ακόμα μεγαλύτερες στροφές στην ομάδα της Πάτρας, στην οποία επέστρεψε όταν τελείωσε ο δανεισμός του.

Ο αδελφός του Δημήτρη Αγραβάνη αποτελεί έναν από τους κομβικούς παίκτες των Αχαιών, τους οποίους βοηθά καθοριστικά με την απόδοσή του, μετρώντας 8,3 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1,2 ασίστ και 1,3 κλεψίματα κατά μέσο όρο.

Ο Γιάννης Αγραβάνης μίλησε στην ιστοσελίδα του Προμηθέα Πατρών για την ομάδα και τον εαυτό του. Αναφέρθηκε επίσης τόσο στη σπουδαία κυριακάτικη (31/1) νίκη (78-80) επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα, όσο και στο παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου (6/2, 17:00) με τη Λάρισα στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτρης Τόφαλος» για τη 14η αγωνιστική της Βasket League.

Αναλυτικά:

Ποιο ήταν το μυστικό της νίκης επί του Παναθηναϊκού;

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μυστικό. Προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι, καθώς είμαστε μια καινούργια ομάδα, αφού έχουν γίνει και πολλές αλλαγές στο ρόστερ από την αρχή της χρονιάς και δίνουμε το εκατό τοις εκατό σε κάθε παιχνίδι.

Το γεγονός πως έχετε γυρίσει δύο φορές τις τελευταίες μέρες ματς μέσα σε λίγα λεπτά σημαίνει κάτι;

Νομίζω πως δείχνει ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρατήσουμε κανένα παιχνίδι, ανεξαρτήτως σκορ και ότι, παρά τα όποια λάθη έχουμε κάνει, μέχρι τα τελευταία λεπτά του αγώνα είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για να κερδίσουμε.

Είσαι στην ομάδα ενάμιση μήνα. Πιστεύεις πως έχεις μπει στο κλίμα του Προμηθέα;

Σίγουρα έχω μπει στο κλίμα της ομάδας, νιώθω πολύ καλά και είμαι έτοιμος να τη βοηθάω οποιαδήποτε στιγμή μού ζητηθεί.

Το Σάββατο υπάρχει ένα δύσκολο παιχνίδι στην Πάτρα με τη Λάρισα. Πιστεύεις πως χρωστάτε κάτι από την ήττα του πρώτου γύρου;

Η Λάρισα είναι μια πολύ μεστή ομάδα και το έχει δείξει με τα φετινά της αποτελέσματα. Σίγουρα το ότι μας κερδίσανε όμως στον πρώτο γύρο μάς δίνει επιπλέον κίνητρο και πείσμα να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και να είμαστε εμείς αυτοί που θα κερδίσουμε το Σάββατο.

Την επόμενη εβδομάδα θα κριθεί, μέσα σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα, το Κύπελλο Ελλάδας. Τι θα πρέπει να έχει ο Προμηθέας για να κατακτήσει το τρόπαιο;

Όπως είπα, παίζουμε με τη Λάρισα έναν σημαντικό αγώνα το Σάββατο και πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και βήμα βήμα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Όπως σε κάθε αγώνα, έτσι και στο Κύπελλο Ελλάδας θα πρέπει να δώσουμε το εκατό τοις εκατό και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Όμως προέχει η μάχη με τη Λάρισα. Μετά θα μιλήσουμε για το Κύπελλο.