Η φεύγεις ή δεν φεύγεις από τη ζούγκλα του ΟΑΚΑ

Ένας ακόμα τίτλος χάθηκε άδοξα από τον Ολυμπιακό που έκανε το λάθος και νομιμοποίησε τη... ζούγκλα του ΟΑΚΑ. Γιατί σε τέτοιες συνθήκες ή παίρνεις την ομάδα και φεύγεις, ή την βλέπεις... Μόγλης και προσπαθείς να επιβιώσεις ανάμεσα στα θηρία!

Η φεύγεις ή δεν φεύγεις από τη ζούγκλα του ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός έχασε τον αγώνα για πολλούς λόγους. Οι «ερυθρόλευκοι» έμοιαζαν για 20 λεπτά απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο τους, όμως όταν πάτησαν το παρκέ για τις δύο κρισιμότερες περιόδους της φετινής χρονιάς, έχασαν τον αγώνα από τη… φυσούνα.

Οι παίκτες και το τεχνικό τιμ έχουν συναντήσει και στο παρελθόν ανάλογη ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Με το που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο, τα... καλόπαιδα που κάθονταν πίσω από τον πάγκο άρχισαν να τους πετάνε μπουκάλια. Όχι πλαστικά, αλλά γυάλινα μπουκάλια από ούζο. Ο Ολυμπιακός αποσύρθηκε στα αποδυτήρια και κάπου εκεί έγινε το λάθος.

Σε συνθήκες ζούγκλας, υπάρχουν δύο επιλογές για την ομάδα που είναι φιλοξενούμενη. Η μένει μέσα στο παρκέ και αποδέχεται πλήρως τα όσα συμβαίνουν, ή φεύγει και δεν ξαναβγαίνει στον αγωνιστικό χώρο (στη συγκεκριμένη περίπτωση στο παρκέ), προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι στον αθλητισμό δε χωράνε οι βλαχομαγκιές.

Το κλίμα είχε διαμορφωθεί τέλεια ώστε κάποιοι να… τα βλέπουν και να τα σφυρίζουν όλα πράσινα και ο Ολυμπιακός με την είσοδό του ξανά στο κλειστό του ΟΑΚΑ επέτρεψε σε όσους τον «έστησαν» στον τοίχο να τον αποτελειώσουν.

Το σκορ στο 20’ ήταν 34-38 υπέρ της ομάδας του Πειραιά. Αυτό που ήταν ξεκάθαρο ήταν ότι οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν τον αγώνα στα ίσια σε μια έδρα που φιλοξενεί 20.000 οπαδούς.

Ήταν δεδομένο ότι αυτοί στο δεύτερο μέρος θα έκαναν τα πάντα για να επηρεάσουν τόσο τους αντιπάλους παίκτες, όσο και τους διαιτητές οι οποίοι τελικά έγιναν συμπαίκτες των «πρασίνων».

Και ο Ολυμπιακός με την παρουσία του στο παρκέ τους έδωσε την ευκαιρία να νομιμοποιήσουν τη ζούγκλα τους…

H φεύγεις ή δεν φεύγεις.

Καταγγέλεις ότι στη φυσούνα με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου έγινε επίθεση στους παίκτες, αλλά απλά καταγγέλεις.

Βγαίνεις έξω και οι καμικάζι πετούν νερό στον Σκινδήλια και στους αθλητές.

Τότε αποχωρείς, αλλά σε λίγο επιστρέφεις!

Ποιό είναι το σωστό; Ή δεν φεύγεις καθόλου ή παίρνεις την ευθύνη και δεν επιστρέφεις, με αποτέλεσμα τον μηδενισμό της ομάδας και τιμωρία για την επόμενη περίοδο .

Δεν επιστρέφεις μετά από σύντομο διάλειμμα για... διαφημίσεις, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στις εξέδρες και πέριξ του πάγκου. Με τους παίκτες σου να είναι κρύοι από το μπες-βγες και ταυτόχρονα δίνεις τον χρόνο στον Παναθηναϊκό να καταλάβει ότι είναι το απόλυτο αφεντικό στο ΟΑΚΑ και τους δυο από τους τρεις διαιτητές ότι τους παίρνει να κάνουν τα πάντα χωρίς κόστος.

Όταν λες ότι αποχωρούμε με το παραμικρό, αποχωρούμε...