Κλείστε τα αυτιά σας κι ανοίξτε την ψυχή σας

Ο πέμπτος τελικός της Basket League ξεκινάει σε λίγες ώρες και οι παίκτες του Ολυμπιακού καλούνται να δώσουν μια τελευταία (για φέτος) εξαιρετική παράσταση.

Κλείστε τα αυτιά σας κι ανοίξτε την ψυχή σας

Το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου για να στεφθεί ξανά πρωταθλήτρια έπειτα από την περσινή παρένθεση, το ξέρουν καλύτερα οι ίδιοι οι αθλητές και ο προπονητής τους. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια έχουν αποδείξει ότι δε... μασάνε από έδρες και αντιπάλους και ότι όταν εκείνοι παίζουν το μπάσκετ τους, καμία ομάδα δεν είναι ικανή να τους φοβίσει.

Η σειρά των τελικών της Basket League φέτος τα είχε όλα. Break στο break, δυνατές μονομαχίες, καλά και κακά «πρόσωπα» από τους δύο «μονομάχους». Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα από τον αντίπαλό του στη σειρά, «έσπασε» την έδρα στο πρώτο παιχνίδι, όμως πέταξε στα σκουπίδια τη νίκη του αυτή στο δεύτερο ματς που έγινε στο ΣΕΦ και κατέληξε στον Παναθηναϊκό.

Οι δύο αντίπαλοι έπειτα πήραν από ένα παιχνίδι στην έδρα τους και πλέον έχουμε φτάσει στον αγώνα που θα κρίνει τον πρωταθλητή και θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, μπροστά σε 20.000 οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Κι εδώ κάπου, κολλάει ο τίτλος του θέματος: «Κλείστε τα αυτιά σας κι ανοίξτε την ψυχή σας». Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να πάρουν τη νίκη μπροστά σε ένα εχθρικό κοινό, σε έναν αγώνα που έχει δυναμιτιστεί πολύ πριν ξεκινήσει. Συγκεκριμένα με το που τέλειωσε ο τέταρτος τελικός ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα και τα παράπονα εκατέρωθεν. Όμως στο ΟΑΚΑ δεν θα υπάρχουν και «πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι». Θα είναι μόνο οι πρώτοι οι οποίοι θα προσπαθήσουν να αποσυντονίσουν τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Για αυτό πριν τις τεχνικές αναλύσεις και τα συστήματα, οι αθλητές που θα αγωνιστούν για τη φανέλα του Ολυμπιακού σε αυτό το ματς θα πρέπει να μην «τσιμπήσουν» σε καμία πρόκληση των αντιπάλων τους και να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα: Να καταθέσουν την ψυχή τους στο παρκέ, να τα δώσουν όλα για τη νίκη και να μην επιτρέψουν σε κανέναν να τους αποσπάσει από το στόχο τους.