Λαύριο - Παναθηναϊκός 92-82: Μια νίκη γεμάτη ρεκόρ

Το Λαύριο επικράτησε του Παναθηναϊκού με 92-82 σε μία αναμέτρηση που σημείωσε αρκετά ρεκόρ

Λαύριο - Παναθηναϊκός 92-82: Μια νίκη γεμάτη ρεκόρ

Η 3η Ιανουαρίου 2021 γράφτηκε στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt ως μία από τις πιο λαμπρές της. Ίσως και ως η πιο λαμπρή αφού νίκησε για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό μετά από 10 ήττες. Η νίκη ήταν η έκτη συνεχόμενη για την ομάδα του Χρήστου Σερέλη που «τρέχει» το μεγαλύτερο σερί της ιστορίας της στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Λαύριο – Παναθηναϊκός 92-82: Τρομερό Λαύριο εξέθεσε τον Παναθηναϊκό (highlights)

Μία από τις επιδόσεις που ξεχώρισαν στη στατιστική της ομάδας της λαυρεωτικής, ήταν τα 14 κλεψίματα που αποτελούν και ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν τα 13 που είχε ο Παναθηναϊκός στα παιχνίδια του με τον ΠΑΟΚ και τον Κολοσσό H Hotels. Αυτή η επίδοση μπορεί να μην είναι η κορυφαία επίδοση της ιστορίας της στην κατηγορία καθώς είχε 15 κλεψίματα πριν από σχεδόν ένα χρόνο απέναντι και πάλι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ όμως έχει ιστορική αξία. Με τα 14 κλεψίματα του, το Λαύριο Megabolt ξεπέρασε τα 1.000 σε 137 αγώνες στην κατηγορία. Είναι η 23η ομάδα που το καταφέρνει στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93).

Βόβορας: «Ήμασταν απαράδεκτοι. Μόνο συγνώμη μπορούμε να πούμε...»

Ρεκόρ περιόδου και οι 33 πόντοι του Λαυρίου Megabolt στην τρίτη περίοδο, στη διάρκεια της οποίας άλλωστε οικοδόμησε την ανατροπή και τελικά τη μεγάλη νίκη του. Το προηγούμενο ήταν οι 32 πόντοι που σημείωσε η ΑΕΚ στη δεύτερη περίοδο του αγώνα της με τον Κολοσσό H Hotels.

Παναθηναϊκός: Τέλος ο Βόβορας

Ένα από τα «κλειδιά» της νίκης της ομάδας της λαυρεωτικής ήταν και η επιθετική πολυφωνία. Είχε για δεύτερη φορά φέτος, μετά το παιχνίδι με τον Άρη, πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Η επιτυχία της παίρνει μεγαλύτερη ίσως αξία, από το γεγονός ότι ήρθε μέσα από ανατροπή 13 πόντων, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της σεζόν μετά τη χθεσινή του Ηρακλή που επέστρεψε από το -14 απέναντι στη Λάρισα Bread Factory.