Πεδουλάκης: Θέλουμε ένα αθλητικό κολέγιο για τα παιδιά στο Περιστέρι

Το Περιστέρι παρουσίασε και επίσημα τον Αργύρη Πεδουλάκη σε συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του δημαρχείου της πόλης.

Πεδουλάκης: Θέλουμε ένα αθλητικό κολέγιο για τα παιδιά στο Περιστέρι

Ο Έλληνας τεχνικός έθεσε τους στόχους της ομάδας, ενόψει της επιστροφής της στην Α1 Ανδρών, ενώ επισήμανε ότι επιθυμία του είναι η δημιουργία ενός μπασκετικού... σχολείου και μίας ομάδας που θα στηρίζεται σε... δικά της παιδιά.

«Έχω ζήσει από μικρός το Περιστέρι, έχω ζήσει εδω ξέρω πως λειτουργούν», είπε αρχικά ο Πεδουλάκης και συνέχισε: «Το μεγάλο ραντεβού μου ήταν με το Κώτση. Ήθελα να δω το όραμα του Περιστερίου θέλουμε να έχουμε ένα αθλητικό κολέγιο να βοηθηθούν τα παιδιά. Θέλουμε να βάλουμε βάσεις για το μέλλον. Το Περιστέρι έχει μονόδρομο να παράγει. Να παράγει παίκτες. Η πρώτη χρονιά θα είναι δύσκολη. Για μένα σημαντικό στοιχείο ήταν η πρώτη χρονιά τότε. Η προσπάθεια είναι βιωματική. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σχολείο εδώ. Το Περιστέρι πρέπει να είναι ένα διαφορετικό μπασκετικό σχολείο που θα σκέφτεται διαφορετικά. Για εμάς θα είναι επιτυχία αν μικροί σε ηλικία παίκτες θέλουν να έρχονται σε εμάς σε 2-3 χρόνια. Πιστεύω σε δύο πράγματα, στις ανθρώπινες σχέσεις και στη δουλειά. Εγώ δεν ήμουν ταλαντούχος ιδιαίτερα, αν δουλέψεις θα πετύχεις. Προτιμώ αυτό που δουλεύει. Από τη στιγμή που βρήκαμε κοινά πράγματα και βλέπω ότι αυτό το δημιούργημα θα ξεχωριζει και θα έχει και κοινωνικό χαρακτήρα όλο αυτό. Αυτό θα μας φτάσει ψηλά».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ομάδας, Φίλιππος Κώτσης, είπε: «Ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας. Είναι μεγάλη χαρά για το Περιστέρι που επιστρέφει στην Α1 και η φιλοδοξία μας είναι να συνεχίσει να γράφει ιστορία. Μετά από χρόνια έχουμε προποντη τον Αργύρη Πεδουλάκη. Έπαιξε από μικρός στην ομάδα τη δεκαετία του 80. Αργότερα ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του στο σύλλογο. Από το 1997 ανέλαβε πρώτος προπονητής οδηγώντας την ομάδα σε μεγάλες επιτυχίες. Είναι ξανά μαζί μας σήμερα. Έχουμε συμφωνήσει για τρία χρόνια και ελπίζουμε να ζήσουμε και πάλι στιγμές χαράς. Ο Αργύρης βγαίνοντας από την ομάδα έχει συνδέσει τη φιλοσοφία του με το Περιστέρι και μας συνδέει μια κοινή φιλοσοφία. Η διαφορά με άλλους προπονητές είναι το πώς μπορεί να χτίσει εκ βάθρων την ομάδα. Πριν συμφωνήσουμε είχαμε κάνει μια συζήτηση και διαπιστώσαμε πως μας συνδέει ένα κοινό όραμα. Αυτή είναι η μεγάλη παρακαταθήκη που αφήνει για το σύλλογο στα επόμενα χρόνια. Ο Αργύρης θα ενδιαφερθεί για όλα τα τμήματα της ομάδας και πιστεύει όπως και όλοι ότι πρέπει να χτίσεις μια ομάδα σε στέρεες βάσεις για να παίξουν παίκτες από τα... σπλάχνα του συλλόγου στην πρώτη ομάδα. Μας συνδέουν πολλά με τον Αργύρη. Η αγάπη του για το μπάσκετ τον βοήθησε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που έβγαλε η ομάδα αλλά και να ζήσει μεγάλες στιγμές με το σύλλογο. Αργύρη καλώς ήρθες και πάλι. Μακάρι να ζήσουμε και πάλι μεγάλες στιγμές με την ομάδα».

Ο Ανδρέας Πολέμης ανέφερε: «Ο Φίλιππος Κώτσης και ο δήμαρχος έπαιξαν ρόλο για να είμαι εδώ και να χαρώ την επιστροφή του Αργύρη Πεδουλάκη στην ομάδα. Τον Αργύρη τον ήθελα στην ομάδα και έγιναν προσπάθειες για να είναι εδώ. Μακάρι να μπορέσουμε να ζήσουμε πάλι μεγάλες στιγμές και εγώ να είμαι θεατής της όλης προσπάθειας. Ο Αργύρης είναι εμβληματική φιγούρα στο Περιστέρι και το όραμα που έχει να δημιουργηθούν παιδιά που θα παίξουν στη πρώτη ομάδα είναι ο σκοπός μας και ο Αργύρης θέλει να ξαναδεί το Περιστέρι ψηλά. Ευελπιστώ να ζήσουμε πάλι μεγάλες στιγμές. Ευχαριστώ τον Αργύρη γιατί πέτυχε πολλά ξεκινώντας από χαμηλά. Βρέθηκε στην Ευρωλίγκα και στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και έδωσε ξανά την αίγλη στην ομάδα του Περιστερίου. Αργύρη σε ευχαριστώ και ελπίζω να έχουμε τύχη να ζήσουμε πάλι μεγάλες στιγμές».

Σε ερώτηση που έγινε για την αναζήτηση προπονητή, είπε: «Εμείς ο μόνος στόχος που είχαμε ήταν ο Αργύρης και κοιτάζαμε πως θα τον καψουρέψουμε για να έρθει στην ομάδα».