Μια ωραία ατμόσφαιρα στην Basket League...

Ο ασκός του... Αιόλου άνοιξε με την επανάληψη του αγώνα ΑΕΚΠΑΟΚ, οι προπονητές και παίκτες που έρχονται και φεύγουν. Ο Κώστας Τσουμπρής γράφει για την Basket League, με την οποία τουλάχιστον δεν... πλήττεις, ενώ σχολιάζει και την «διαβολοβδομάδα» του Ολυμπιακού στην EuroLeague.

Μια ωραία ατμόσφαιρα στην Basket League...

Λίγοι πλέον ασχολούνται -πέραν των άμεσα ενδιαφερομένων- με τα τεκταινόμενα στην Basket League, τουλάχιστον όμως δεν πλήττεις με όσα γίνονται. Προπονητές πάνε και έρχονται (για ποιον, αλήθεια, λόγο;), οι ξένοι το ίδιο (έχουμε βαρεθεί πια να μετράμε τις αλλαγές), οι διαιτησίες παραμένουν κακές, ενώ το νέο φρούτο είναι οι… ενστάσεις και επαναλήψεις αγώνων! Η απόφαση του αθλητικού δικαστή για επανάληψη του αγώνα ΑΕΚΠΑΟΚ άνοιξε τον…ασκό του Αιόλου, δημιούργησε δεδικασμένο και πλέον για… ψύλλου πήδημα μπορεί να έχουμε επανάληψη αγώνων. Καλή ώρα όπως τώρα όπου Κολοσσός και Λάρισα διαμαρτύρονται για φάσεις στα τελευταία δευτερόλεπτα των αγώνων τους με ΠΑΟΚ και Περιστέρι αντίστοιχα και περιμένουν να δικαιωθούν! Ο Κολοσσός, μάλιστα, δεν πρόλαβε να κάνει έγκαιρα ένσταση γιατί δεν μπορούσε να δει τις φάσεις. Γιατί; Επειδή στο ERT Flix δεν υπάρχει ριπλέι!

Πάμε και στους προπονητές. Προτού ακόμη συμπληρωθεί ο α’ γύρος έχουμε ήδη πέντε αλλαγές, σχεδόν δηλαδή στις μισές ομάδες! Την αρχή έκανε το Περιστέρι, φέρνοντας πίσω τον Αργύρη Πεδουλάκη αντί του Νίκου Παπανικολόπουλου, ακολούθησε ο Ιωνικός με τον Βαγγέλη Αγγέλου αντί του Στέργιου Κουφού, ενώ το τελευταίο διάστημα είχαμε την αντικατάσταση του Κώστα Μέξα με τον Άρη Λυκογιάννη στον ΠΑΟΚ, τον Νίκο Παπανικολόπουλο αντί του Λίνου Γαβριήλ στη Λάρισα και το «διαζύγιο» με τον Βαγγέλη Ζιάγκο στον Ηρακλή. Και οι πάγκοι τρίζουν επίσης σε Κολοσσό και Άρη! Για να φεύγουν τόσο νωρίς τόσοι προπονητές δείχνει ότι δεν υπάρχει υπομονή ή ότι οι διοικήσεις επέλεγαν λάθος άτομα το καλοκαίρι. Τουλάχιστον με όλο αυτό υπάρχει ανακύκλωση προπονητών και κανείς δεν μένει χωρίς δουλειά.

Και επειδή η στήλη σήμερα είναι μπασκετική, ας ασχοληθούμε λίγο και με την Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός στη «διαβολοβδομάδα» που πέρασε δεν τα κατάφερε γνωρίζοντας δύο ήττες στο ΣΕΦ από Βαλένθια και Ρεάλ. Έχασε έτσι την ευκαιρία να ανέβει κάποια σκαλοπάτια στη βαθμολογία. Γενικά φέτος ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την έδρα του και είναι χαρακτηριστικό ότι έχει ρεκόρ 3-5. Και να πεις ότι υπάρχει πίεση από τον κόσμο, άδειο είναι το γήπεδο… Αντίθετα, μακριά από το ΣΕΦ ο Ολυμπιακός τα πάει καλύτερα, έχοντας ρεκόρ 4-2! Από τα παράδοξα κι αυτό της φετινής Ευρωλίγκας. Όπως έχουμε ξαναγράψει, κάτι λείπει από τον φετινό Ολυμπιακό. Εκεί που πάει να πάρει τα πάνω του και να μπει σε έναν ίσιο δρόμο, έρχονται ήττες που τον φέρνουν πάλι πίσω. Συνεχίζουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στον Μπαρτζώκα και πιστεύουμε πως θα επιτευχθεί η είσοδος στα πλέι οφ. Σε μια γενικότερη εκτίμηση και με τον πρώτο γύρο να ολοκληρώνεται, οι περισσότερες ομάδες δείχνουν ακόμη να ψάχνονται. Η πιο σταθερή είναι η ΤΣΣΚΑ, αλλά πάντα έτσι ήταν αυτή. «Τρένο» στην κανονική περίοδο και την ώρα της κρίσης να εκτροχιάζεται. Ευχάριστη έκπληξη σίγουρα η Μπάγερν, με τον Τρινκιέρι για άλλη μια φορά να δείχνει πόσο καλός προπονητής είναι. Ναι, για εμάς ήταν… κλόουν.

ΥΓ.: Ο Λευτέρης Μαντζούκας στον Παναθηναϊκό. Προσωπικά, τον ήθελα πολύ στον Ολυμπιακό. Όπως σε όλες τις περιπτώσεις, ο χρόνος θα δείξει εάν έπραξε σωστά.