ΕΟΚ: «Να μας πει η Πολιτεία τι θέλει»

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης… πέταξε το μπαλάκι στη ΓΓΑ για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων στις εθνικές κατηγορίες.

ΕΟΚ: «Να μας πει η Πολιτεία τι θέλει»

Οι εξελίξεις με την έναρξη των προπονήσεων στις ομάδες της Super League 2 και Volley League, προκάλεσαν την εύλογη απορία γιατί και η ΕΟΚ δεν πιέζει με τη σειρά της ώστε να αρχίσουν οι προπονήσεις και στις εθνικές κατηγορίες.

Μάλιστα ο ΠΣΑΚ με ανακοίνωσή του έθεσε τη διοίκηση της Ομοσπονδίας και τις ομάδες προ των ευθυνών τους για την κατάσταση που επικρατεί στο μπάσκετ.

Με τη σειρά της η ελληνική Ομοσπονδία εξέδωσε ακόμη μία ανακοίνωση το τελευταίο διάστημα, θέλοντας να ξεκαθαρίσει την θέση της και να πετάξει το… μπαλάκι στην Πολιτεία σχετικά με την επανεκκίνηση των μικρότερων κατηγοριών, ζητώντας να αναλάβει την ευθύνη ενώ τάχθηκε υπέρ της έναρξης των πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Η συνεχιζόμενη κατευθυνόμενη προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας και της πραγματικότητας από την Πολιτεία και το γαϊτανάκι δημιουργίας εντυπώσεων, μας υποχρεώνει να θέσουμε άπαντες προς των ευθυνών τους.

Είναι αναγκαίο αυτό ώστε να αποφευχθεί η παραπλάνηση και η παραπληροφόρηση των υφιστάμενων τις συνέπειες της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Έχουμε να επισημάνουμε ότι δεν είναι αυτές οι ώρες για διεκπεραίωση προσωπικών και κομματικών επιδιώξεων, παρά μόνο για υπεύθυνες πράξεις.

Θέτουμε λοιπόν το ουσιαστικό ερώτημα, που απαιτεί άμεση και σαφή απάντηση. Είστε ή όχι υπέρ της επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας και των πρωταθλημάτων;

Εμείς ως αθλητική Ομοσπονδία είμαστε έτοιμοι για την άμεση επανέναρξή τους. Εσείς σαν πολιτεία είσαστε; Επιτέλους αναλάβετε τις ευθύνες σας και σταματήστε την επιχείρηση μετάθεσής τους».