Ολυμπιακός: Τα φιλικά της Δευτέρας και η αντίδραση της ΕΟΚ που έπεσε στο... κενό!

Θλιβερό παρασκήνιο από την ΕΟΚ - Η αντίδραση της που δεν είχε ανταπόκριση, στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού πως θα καθιερώσει φιλικά ματς κάθε Δευτέρα για το υπόλοιπο της σεζόν.

 Ολυμπιακός: Τα φιλικά της Δευτέρας και η αντίδραση της ΕΟΚ που έπεσε στο... κενό!

O Ολυμπιακός ενημέρωσε πως πλέον, κάθε Δευτέρα (μέχρι το τέλος της σεζόν), θα δίνει φιλικά παιχνίδια στο ΣΕΦ, τόσο απέναντι σε ελληνικές, αλλά και ευρωπαϊκές ομάδες. Προφανώς οι αναμετρήσεις θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Αγώνες που θα έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα και θα επιφυλάσσουν κάθε φορά και πολλές διαφορετικές εκπλήξεις. Θα υπάρχουν και συγκεκριμένες δράσεις για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Θα γίνονται ενημερώσεις, ενώ θα επιβραβεύονται και άνθρωποι (γιατρούς, νοσοκόμος και όχι μόνο) που βρίσκονται στις επάλξεις για τον ιό.

Ολυμπιακός: Η Μέγκα Μπάσκετ στο ΣΕΦ τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου

Παράλληλα, θα δοθεί και η δυνατότητα στους Πειραιώτες να αποκτήσουν μεγαλύτερο αγωνιστικό ρυθμό, από τη στιγμή που δεν έχουν υποχρεώσεις στις εγχώριες διοργανώσεις. Μάλιστα, η "ερυθρόλευκη" ΚΑΕ ήρθε σε συμφωνία και με την ΕΡΤ, ώστε τα παιχνίδια της να μεταδίδονται και τηλεοπτικά.

Σε όλες τις αναμετρήσεις, με αρχή γενομένης αυτή της Δευτέρας κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου (20:30), θα τηρούνται όλα τα αυστηρά μέτρα και πρωτόκολλα, τόσο αυτά που επιβάλλει ο ΕΟΔΥ, όσο και τα αντίστοιχα βάσει των οποίων διεξάγονται οι αγώνες στην EuroLeague.

Το γεγονός, όμως, δεν άρεσε στην ΕΟΚ και στον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο οποίος αντέδρασε, κάνοντας επίθεση και στον ΕΣΑΚΕ, προσπαθώντας να βάλει "βέτο" στις ομάδες για να δώσουν φιλικά με τον Ολυμπιακό! Παράλληλα, εξέφρασε την ενόχληση του και στους ανθρώπους της ΕΡΤ που ήρθαν σε συμφωνία με τους Πειραιώτες.

Θλιβερό παρασκήνιο και μικρότητες από «δεινόσαυρους» και... κοράκια που βρίσκονται τόσα χρόνια στην ηγεσία του ελληνικού μπάσκετ, προσπαθώντας (για όσο αντέχουν) να συνεχίσουν τον «πόλεμο» τους με τους "ερυθρόλευκους".

Άρχισαν να φωνάζουν μάλιστα ορισμένοι για το πως θα βρει ο Κολοσσός χρήματα για να ταξιδέψει στην Αθήνα για να δώσει αγώνα στο ΣΕΦ... Δηλαδή, θα κάνουν κουμάντο στα οικονομικά της ομάδας της Ρόδου; Επίσης, σκέφτηκαν το ενδεχόμενο πως θα φροντίσει η ομάδα του Πειραιά να καλύψει τα έξοδα των αντιπάλων που θα φιλοξενήσει στο ΣΕΦ;

Τελικά, όμως, η (θλιβερή) αντίδραση της ΕΟΚ... έπεσε στο κενό. Ο ΕΣΑΚΕ και η Basket League εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία τάχθηκαν υπέρ της φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τη διοργάνωση των φιλικών αγώνων. Η απάντηση τους ήταν αποστομωτική, καθώς μεταξύ άλλων τονίζει: «Ο ΕΣΑΚΕ και οι ΚΑΕ μέλη του θα σταθούμε αρωγοί στην υλοποίηση του φιλανθρωπικού προγράμματος της ΚΑΕ Ολυμπιακός «Monday ‘s Game Night against COVID-19» με χορηγία της ΕΡΤ, έχοντας λάβει γνώση ότι όλα τα έσοδα, τηλεοπτικά και χορηγικά, θα διατεθούν σε δράσεις αντιμετώπισης της πανδημίας».