Ο ΕΣΑΚΕ δεν... μάσησε από τις πιέσεις - Στηρίζει την ΚΑΕ Ολυμπιακός για τα φιλικά της Δευτέρας!

Άνθρωποι της ΕΟΚ προσπάθησαν να πιέσουν τις ομάδες της Basket League να μην παίξουν στα φιλικά της Δευτέρας του Ολυμπιακού, αλλά ο ΕΣΑΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στην προσπάθεια των «ερυθρολεύκων».

Ο ΕΣΑΚΕ δεν... μάσησε από τις πιέσεις - Στηρίζει την ΚΑΕ Ολυμπιακός για τα φιλικά της Δευτέρας!

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός πριν μερικές μέρες γνωστοποίησε πως θα δίνει φιλικά ματς κάθε Δευτέρα, έως και το τέλος της σεζόν, κόντρα σε ελληνικές και ξένες ομάδες. Παιχνίδια τα οποία θα έχουν και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Οι Πειραιώτες, μάλιστα, ήρθαν σε συμφωνία και με την ΕΡΤ για την τηλεοπτική κάλυψη των αναμετρήσεων. Τα έσοδα θα πηγαίνουν αποκλειστικά σε δράσεις αντιμετώπισης της πανδημίας

Το γεγονός, όμως, δεν άρεσε στον Γιώργο Βασιλακόπουλο και στους ανθρώπους της ΕΟΚ, οι οποίοι και αντέδρασαν. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως ασκήθηκαν πιέσεις στις ομάδες της Basket League από την Ομοσπονδία, ώστε να μην λάβουν μέρος στα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Μικρότητες...

Ολυμπιακός: Διοργανώνει φιλικά για τη μάχη κατά του κορονοϊού

Ο ΕΣΑΚΕ, όμως, όπως και οι ομάδες, δεν επηρεάστηκαν από τις πιέσεις της ΕΟΚ, με τη διοίκηση της Basket League να δίνει... αποστομωτική απάντηση! Η Λίγκα ενημέρωσε πως στηρίζει την νέα προσπάθεια της ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Ο ΕΣΑΚΕ αισθάνεται ως υποχρέωση του να ανταποδίδει στην κοινωνία την αγάπη των Ελλήνων για το μπάσκετ. Γι’ αυτό εδώ και χρόνια λειτουργεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ενώ είναι αρωγός σε κάθε δράση που έχει ως στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και την ενίσχυση των πιο αδύναμων.

Τα μέλη του ΕΣΑΚΕ δε, έχουν μια αξιοθαύμαστη κοινωνική προσφορά σε όλα τα χρόνια διεξαγωγής του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ως εκ τούτου, ο ΕΣΑΚΕ και οι ΚΑΕ μέλη του θα σταθούμε αρωγοί στην υλοποίηση του φιλανθρωπικού προγράμματος της ΚΑΕ Ολυμπιακός «Monday ‘s Game Night against COVID-19» με χορηγία της ΕΡΤ, έχοντας λάβει γνώση ότι όλα τα έσοδα, τηλεοπτικά και χορηγικά, θα διατεθούν σε δράσεις αντιμετώπισης της πανδημίας».