Α2 μπάσκετ: Πρωταγωνιστές οι βετεράνοι!

Οι γερόλυκοι άσοι πρωταγωνιστές και φέτος στην Α2

Α2 μπάσκετ: Πρωταγωνιστές οι βετεράνοι!

Γνωστό το πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ με την παραγωγική διαδικασία και την… ένδεια νέων αστεριών, και είναι χαρακτηριστικό ότι και στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 οι πρωταγωνιστές των περισσοτέρων ομάδων είναι βετεράνοι, παίκτες που έχουν… φάει με το κουτάλι τα γήπεδα! Δεν είναι κακό, ο καλύτερος άλλωστε πρέπει να επιβραβεύεται, όμως η ανησυχία έγκειται στο τι θα γίνει όταν σταματήσουν οι συγκεκριμένοι, αφού νομοτελειακά κάποια στιγμή θα σταματήσουν. Εάν δεν υπάρχει από πίσω… νέο αίμα, η επόμενη μέρα τότε θα είναι δύσκολη για το ελληνικό μπάσκετ.

Για του λόγου το αληθές, πάμε να δούμε τους ηγέτες των ομάδων της Α2. Το Μαρούσι έχει μπει εντυπωσιακά στο νέο πρωτάθλημα και… καπετάνιος των «κιτρινόμαυρων» είναι ο 42χρονος Γιάννης Γκαγκαλούδης, που είναι και ο πρώτος σκόρερ έως τώρα της κατηγορίας! Το Παγκράτι βρίσκει πολύτιμες λύσεις από τον 43χρονο Νίκο Μίχαλο, ενώ ο Ολυμπιακός Β’ ποντάρει αρκετά στην εμπειρία του 37χρονου Απόλλωνα Τσόχλα. Η Ελευθερούπολη παίρνει πολλά από τους 40χρονους Θωμά Νίκου και Αλέξη Ράπτη, με τον πρώτο να είναι μέχρι στιγμής ο κορυφαίος πασέρ της Α2! Η Καρδίτσα έχει πρωταγωνιστή τον 39χρονο Νίκο Κακλαμάνο, ενώ οι «τρεις σωματοφύλακες» του Οίακα Ναυπλίου είναι οι Φάνης Κουμπούρας (37 ετών), Μιχάλης Πελεκάνος (39 ετών) και Αβραάμ Καλλινικίδης (43 ετών).

Το Ψυχικό έχει πρώτο σκόρερ τον 38χρονο Αλέξη Κυρίτση και πρώτο ριμπάουντερ τον 35χρονο Νίκο Παπανικολάου, ενώ η Δάφνη Δαφνίου περιμένει αρκετά από τον 40χρονο Χριστόφορο Στεφανίδη. Στον Τρίτωνα «κανονιέρης» είναι ο 35χρονος Νίκος Κόκκαλης, ενώ ο Αμύντας έχει σταθερές αξίες τους Λεωνίδα Ζούπα (38 ετών) και Θοδωρή Βαρδιάνο (42 ετών). Ο Φίλιππος Βέροιας, τέλος, έχει ηγέτη τον 39χρονο Ευθύμιο Κοθρά.