Ο Γκάλης και άλλες προσωπικότητες του μπάσκετ αποχαιρετούν τον Παύλο Γιαννακόπουλο

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος πέθανε σε ηλικία 89 αφήνοντας πιο «φτωχό» τον ελληνικό αθλητισμό. 

Ο Γκάλης και άλλες προσωπικότητες του μπάσκετ αποχαιρετούν τον Παύλο Γιαννακόπουλο

Ο ιστορικός παράγοντας του Παναθηναϊκού έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής 10/06 και πλήθος μεγάλων προσωπικοτήτων απέστειλαν τα θερμά τους συλλυπητήρια για το χαμό του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Ο Νίκος Γκάλης έγραψε στα social media: «Σήμερα αποχαιρετούμε με θλίψη τον Παύλο που γνώρισα πρόεδρο, τον έκανα φίλο και τον ένιωθα πατέρα. Αγαπούσε την ομάδα του όσο κανείς και κρατούσε τον λόγο του όσο λίγοι. Θα λείψει σ' εμένα, όπως και σε ολόκληρο τον χώρο του αθλητισμού, αλλά δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Τα βαθιά συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

Σε ανάλογο ύφος και τα συλλυπητήρια της Euroleague από τον Ζόρντι Μπερτομέου:

«Είναι μία δυσάρεστη ημέρα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και για εμένα ειδικότερα γιατί έχασα έναν φίλο με τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ο Παύλος και ο Θανάσης αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη για μετατραπεί ο Παναθηναϊκός στην δύναμη που είναι σήμερα στον αθλητισμό. Η παθιασμένη στήριξη για την ομάδα τους μετέτρεψε τον Παναθηναϊκό σε ένα μοντέλο σπουδαιότητας για τους συλλόγους όλης της Ευρώπης. Ο Παύλος συνεισέφερε με το όραμα και τον πραγματισμό στις αποφάσεις του και βοήθησε το ευρωπαϊκό μπάσκετ να κάνει μερικά βήματα μπροστά στο πλαίσιο της εξέλιξής του. Ήταν ένα αληθινό παράδειγμα αγάπης για το μπάσκετ. Ο Παύλος αφήνει σπουδαία κληρονομιά με επιτυχίες και θα λείψει σε όλους».

Μπαρτσελόνα: Μια αγκαλιά για τον Παναθηναϊκό

«Η Μπαρτσελόνα, εκφράζει τα συλλυπητήριά για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου και στέλνει μια πολύ δυνατή αγκαλιά σε ολόκληρη την οικογένεια του Παναθηναϊκού».

Παππάς: Συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού

Συναισθηματικά φορτισμένος και ο αθλητής της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, Νίκος Παππάς: «Στη ζωή μας έχουμε μία σταθερά, την οικογένειά μας. Για μερικούς από εμάς που μεγαλώσαμε σε τέτοια μέρη όμως υπάρχει και μια δεύτερη οικογένεια που έγινε η αιτία και η αφορμή να αγαπήσουμε τον αθλητισμό μέσα από όλα αυτά που αυτή μας δίδαξε με τον τρόπο της. Και είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να ξυπνάς μικρός κάθε πρωί βλέποντας στο δωμάτιό σου όλα όσα δημιούργησε αυτή η οικογένεια στη διάρκεια των χρόνων. Όλα αυτά που μας γεμίζουν χαρά και υπερηφάνεια. Συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια Γιαννακόπουλου, σε όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού μας».