Πώς το ετοιμόρροπο κτίσμα στη Ριζούπολη θα γίνει γήπεδο μπάσκετ

Η επίσκεψη Χατζηδάκη, Μπακογιάννη στη Ριζούπολη, το ακίνητο της Αεροπορίας και το εργοστάσιο Ναθαναήλ που μεσουρανούσε στη δεκαετία του ’50.

Πώς το ετοιμόρροπο κτίσμα στη Ριζούπολη θα γίνει γήπεδο μπάσκετ

Στη Ριζούπολη βρέθηκαν σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και επιθεώρησαν ετοιμόρροπο και επικίνδυνο ακίνητο. Πρόκειται για το κτίσμα που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο του Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Μάλιστα, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Κώστας Μπακογιάννης, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Απόλλωνα, Παναγιώτη Καταβέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που συζητήθηκε είναι πώς στη συγκεκριμένη γωνία που βρίσκεται το ετοιμόρροπο και επικίνδυνο ακίνητο θα γίνει ένα γήπεδο μπάσκετ.

Το συγκεκριμένο σπίτι ανήκει στην αεροπορία από δωρεά και η κατεδάφισή του θεωρείται πλέον θέμα χρόνου. Δίπλα σε αυτό υπάρχει και ένα ακόμα μικρό ετοιμόρροπο κτίσμα, το οποίο ανήκε στην οικογένεια Ναθαναήλ. Η συγκεκριμένη οικογένεια είχε εργοστάσιο δημιουργίας και βαφής υφασμάτων και ειδών ρουχισμού, το περιβόητο εργοστάσιο Ναθαναήλ, που μεσουρανούσε στη δεκαετία του ’50. Επρόκειτο για την «Ανώνυμο Μεταξοβιομηχανική Εταιρεία Δ. Ναθαναήλ & Σία». Βρισκόταν στην οδό Αχαρνών μέχρι το 1975 και ανήκε στον Καλαματιανό, Δημήτριο Ναθαναήλ.

Ο ερασιτέχνης Απόλλωνας βρίσκεται σε επαφές με τον Δήμο, την αεροπορία αλλά και τους απογόνους της οικογένειας Ναθαναήλ. Το συγκεκριμένο σημείο είναι εκτός σχεδίου και είναι αδύνατο να χτιστεί κάτι εκεί. Γι’ αυτό και στον Απόλλωνα θεωρούν ότι εκεί που έγινε σήμερα η… αυτοψία από Χατζηδάκη, Μπακογιάννη θα γίνει ένα μικρό ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, ακριβώς δίπλα από το κλειστό του Απόλλωνα. Είναι κάτι που συζητήθηκε σήμερα και όλα δείχνουν ότι συμφωνούν όλες οι πλευρές.