ΣΕΠΚ: «Μας προκαλεί προβληματισμό το νέο λουκέτο στον ελληνικό αθλητισμό»

Το συνδικαλιστικό όργανο των προπονητών μπάσκετ εξέφρασε την αντίθεσή του στην αναστολή της αγωνιστικής δράσης σε όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

ΣΕΠΚ: «Μας προκαλεί προβληματισμό το νέο λουκέτο στον ελληνικό αθλητισμό»

Η απόφαση της Kυβέρνησης να ανασταλεί η αγωνιστική δράση σε όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα λόγω κορονοϊού εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα του ελληνικού αθλητισμού.

Με ανακοίνωσή του παρενέβη και ο ΣΕΠΚ, το συνδικαλιστικό όργανο των προπονητών μπάσκετ, ζητώντας να επιτραπεί έστω ελεγχόμενη αθλητική δραστηριότητα, αφού ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά την ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση της ομαδικής αθλητικής δραστηριότητας μας προκαλεί προβληματισμό αυτό το νέο λουκέτο στον ελληνικό αθλητισμό. Ο αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, δημιουργεί παιδεία και είναι τρόπος ζωής για πολλούς συμπολίτες μας.

Η απαγόρευση της άθλησης είναι ένα περιοριστικό μέτρο που πλήττει άμεσα προπονητές, αθλητές, και ομάδες με αμφισβητούμενο αποτέλεσμα.

Στην περίπτωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, σε εθνικές και τοπικές κατηγορίες, όταν οι αθλητές ενεργούν στα πλαίσια της ομάδας, η προσέλευση και η συμμετοχή τους ελέγχεται από τον προπονητή, μπορεί να προβλεφθεί η συμμετοχή στην ομαδική δραστηριότητα αφού ο αθλητής έχει υποβληθεί σε τεστ για Covid-19 και είναι αρνητικό.

Επιπρόσθετα, ο πιστοποιημένος προπονητής, ο οποίος ακολουθεί και επιβλέπει όλα τα μέτρα πρόληψης, λειτουργεί ως παράγων αναχαίτισης της διάδοσης της πανδημίας σε αντίθεση με την ανεξέλεγκτη αθλητική δραστηριότητα χωρίς προπονητή.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης προτείνει οι ομάδες, οι οποίες ακολουθούν το υγειονομικό πρωτόκολλο και τις οδηγίες της Πολιτείας να προπονούνται λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα (ακόμη και χωρίς διεξαγωγή πρωταθλημάτων, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί), ώστε να διατηρηθεί η ελεγχόμενη αθλητική δραστηριότητα.

Ειδικά στις μικρές ηλικίες είναι περισσότερο επιβεβλημένος ο έλεγχος καθώς το προστατευμένο περιβάλλον μιας ομάδας είναι προτιμότερο από τα πάρκα, τις πλατείες και τις αυλές των σχολείων, όπου τα παιδιά συχνάζουν χωρίς καμία επίβλεψη.

Από την στιγμή που τα παιδιά μπορούν να βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες, αντίστοιχα μπορούν να έχουν το δικαίωμα στην άθληση».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας