Η ΕΟΚ πέταξε ...λευκή πετσέτα!

Με τη μοιρολατρική της στάση η ΕΟΚ και για την ακρίβεια η νυν διοίκησή της έδειξε πως έχει αποδεχτεί το ...μοιραίο ενόψει των εκλογών της Ομοσπονδίας

Η ΕΟΚ πέταξε ...λευκή πετσέτα!

Η ΕΟΚ αποδέχτηκε μοιρολατρικά την απόφαση της κυβέρνησης να ανασταλούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Αν κι από χθες οι περισσότεροι παίκτες, προπονητές και παράγοντες των ομάδων εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νέο «λουκέτο», η Ομοσπονδία νωρίς-νωρίς σήμερα ανακοίνωσε τη διακοπή των πρωταθλημάτων της. Όπως καταλαβαίνουμε, δεν θα έκανε την παραμικρή επαφή με τους συλλόγους, να αφουγκραστεί το κλίμα, έστω για τα μάτια του κόσμου να προβεί σε μια μορφή αντίδρασης. Για να τα λέμε όλα, όχι ότι θα άλλαζε και κάτι (βλέπουμε και στους κλάδους που αντιδρούν -θεάτρου, κινηματογράφου, εστίασης- ότι δεν κερδίζουν κάτι) αλλά τουλάχιστον θα κέρδιζε κάποιους πόντους, δείχνοντας πως είναι ενεργή στην κοινωνία. Τον …ύπνο του δικαίου και ο ΠΣΑΚ με τον ΣΕΠΚ. Μέχρι την ώρα που γράφαμε αυτές τις γραμμές, δεν είχε υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από τα συνδικαλιστικά όργανα των παικτών και των προπονητών. Άλλες φορές σπεύδουν να τοποθετηθούν και για μικρότερης σημασίας ζητήματα.

Επιστρέφοντας στην ΕΟΚ, με τη στάση που επέδειξε, είναι ουσιαστικά σαν να πετάει …λευκή πετσέτα. Με τους Βασιλακόπουλο και Τσαγκρώνη να μη μπορούν ακόμη να βρουν τρόπο να κατέλθουν στις εκλογές, ουσιαστικά η νυν διοίκηση της Ομοσπονδίας με την όλη της συμπεριφορά δείχνει πως έχει αποδεχτεί το …μοιραίο και ότι δεν θα βρίσκεται στην …επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ. Γιατί αν το πίστευε, είμαστε σίγουροι ότι θα είχε τελείως διαφορετική στάση τώρα. Εκτός κι αν όλη της η ενέργεια αναλώνεται στις απαντήσεις του Βασιλακόπουλου στον Αυγενάκη, που έχει εξελιχθεί σε προσωπική κόντρα των δυο ανδρών.

Στην Πάτρα άλλωστε το Σάββατο ο Τσαγκρώνης το …μαρτύρησε ότι δύσκολα θα είναι υποψήφιος και σε μια τέτοια περίπτωση θα στηριχθεί η υποψηφιότητα του Φασούλα!