Διακανονισμός ΑΕΚ με Cosmote TV - Η «Ένωση» πάει στην ΕΡΤ

Ελεύθερη να μετακομίσει τηλεοπτικά στην ΕΡΤ είναι πλέον η ΑΕΚ μετά τον διακανονισμό που πέτυχε με την Cosmote TV προκειμένου να σπάσει το συμβόλαιο που ήταν ακόμα σε ισχύ.

Διακανονισμός ΑΕΚ με Cosmote TV - Η «Ένωση» πάει στην ΕΡΤ

Άνοιξε ο δρόμος για την ΑΕΚ με επόμενο προορισμό την ΕΡΤ προκειμένου η κρατική τηλεόραση να καλύπτει τηλεοπτικά τα παιχνίδια της ομάδας μπάσκετ.

Η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ έφτασε σε διακανονισμό με την Cosmote TV σχετικά με τα χρήματα που έπρεπε να επιστρέψει ώστε να αποδεσμευτεί από το συνδρομητικό κανάλι και να ενταχθεί στην κεντρική διαχείριση.

Το υπάρχον συμβόλαιο της ΑΕΚ με την Cosmote TV είχε διάρκεια ενός ακόμα χρόνου, καθώς επρόκειτο να καλύψει και την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Ωστόσο το συνδρομητικό κανάλι αποφάσισε να μην εμποδίσει την επίτευξη της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και έτσι συμφώνησε να σπάσει το συμβόλαιο με τον «Δικέφαλο» χωρίς οικονομικές αξιώσεις.

Αναγκαία προϋπόθεση για τη συμφωνία στην οποία έφτασαν οι δύο πλευρές ήταν η «Ένωση» να επιστρέψει, πρώτον, το ποσό που δεν είχε αφαιρεθεί από το πρωτάθλημα το οποίο δεν ολοκληρώθηκε, καθώς διακόπηκε αναγκαστικά και οριστικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Δεύτερον, να γυρίσει πίσω το ποσό που είχε προεισπράξει και για τη σεζόν 2020-21.

Αυτό έγινε, οπότε δεν υπήρχε πλέον κανένας λόγος να μη λυθεί η συνεργασία μεταξύ ΑΕΚ και Cosmote TV προκειμένου η πρώτη να επιλέξει την ΕΡΤ ως νέα τηλεοπτική στέγη της ομάδας, ακολουθώντας τις υπόλοιπες ομάδες της Βasket League.