Γιαννακόπουλος για τον αγώνα στο ΣΕΦ: «Θα είναι ένα εύκολο ματς αν...»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε μεταξύ άλλων και για τον αποψινό αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Γιαννακόπουλος για τον αγώνα στο ΣΕΦ: «Θα είναι ένα εύκολο ματς αν...»

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα στον δεύτερο τελικό της Basket League. Δήλωσε στο leoforos.gr:

«Και σαν ομάδα είμαστε πάρα πάρα πολύ καλύτερη από τον Ολυμπιακό. Αν έχουμε τα μυαλά μας μέσα στο κεφάλι μας, αν κατέβουμε όπως πρέπει να κατέβουμε πνευματικά, πιστεύω ότι θα είναι ένας εύκολος αγώνας και θα κερδίσουμε».

Κατά τα άλλα ο Δ. Γιαννακόπουλος μίλησε για το πρότζεκτ του Athens Alive και για την ανάληψη της διοίκησης του Ερασιτέχνη. Είπε:

Για την ανάμιξή του στα διοικητικά του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

«Η οικογένειά μου έχει χρόνια κοντά στον Ερασιτέχνη, η απόφαση μου πάει χρόνια πίσω, πάντα ήμουν κοντά, είτε συνεισφέροντας σε ένα τμήμα ή στις γηπεδικές εγκαταστάσεις....Σκοπός είναι να λειτουργήσει ο ερασιτέχνης σε επαγγελματικά επίπεδα... Ναι, υπάρχουν πολλά χρέη, σίγουρα υπάρχουν υπεύθυνοι, συνυπεύθυνοι εδώ που έχουμε φτάσει. Ναι, είναι κοντά 3.5 εκατομμύρια ευρώ, σκοπός όμως δεν είναι να καταδείξουμε ανθρώπους ούτε να βγάλουμε κόσμο στο απόσπασμα... Ο πρώτος χρόνος, είναι χρόνος προσαρμογής. Μια χρονιά που πρέπει ο Σύλλογος να οργανωθεί, να δομηθεί, να λειτουργήσει με επαγγελματικά πρότυπα. Σίγουρα, το αντρικό βόλεϊ θέλω να πιστεύω ότι θα είναι άκρως ανταγωνιστικό ώστε να μπορέσει με αξιώσεις να χτυπήσει τον τίτλο».

Για το γηπεδικό ζήτημα

«Σκοπός είναι να μπορέσουμε, αυτό είναι ένα μακροχρόνιο σχέδιο που έχω, ένα όνειρο να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να μαζευτεί κάτω από μια στέγη. Είτε Θα είναι στο ΟΑΚΑ, θα είναι στο Βοτανικό; Θα είναι η ανακατασκευή της Λεωφόρου και θα μείνει εκεί; Θα φανεί… Για εμένα. Για το δικό μου μυαλό θεωρώ ότι το Athens Alive είναι ένα πάρα πολύ ωραίο σχέδιο, ώστε να μπορέσει ο Παναθηναϊκός μακροπρόθεσμα να μπορέσει να είναι αυτόφωτος και αυτοχρηματοδοτούμενος... Μιλώντας και με τον Πρωθυπουργό στις διάφορες συναντήσεις μου έχει δώσει ξεκάθαρα να καταλάβω ότι η διάθεσή του είναι αυτό να αλλάξει. Να υπάρξει και αυτό το αναφέρω για πρώτη φορά μια διπλή ανάπλαση με το ΟΑΚΑ. Δηλαδή να δοθεί η Λεωφόρος και να παρθεί από τον Ερασιτέχνη για 99 χρόνια το μάνατζμεντ του ΟΑΚΑ, να μπορέσει έτσι ο Ερασιτέχνης, να μπορέσει το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ να είναι…

Τη σχέση με την ΠΑΕ

«Ο Παναθηναϊκός ένας είναι… Το έμβλημα ένα είναι… Δεν βλέπω σαν ΠΑΕ, Ερασιτέχνης, Μπάσκετ. Θα πρέπει κοιτώντας τα συμφέροντα του Ερασιτέχνη, της ΠΑΕ, του Μπάσκετ να υπάρχει μια κοινή γραμμή. Θέλω να πιστεύω ότι όλους μας μας ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός., δεν το κοιτάμε σαν κουτάκια, να δούμε πώς όλος ο Παναθηναϊκός μπορεί να μεγαλώσει. Κάτι το οποίο οι προηγούμενες διοικήσεις του Ερασιτέχνη δεν το έκαναν».