Δίων: Το καμάρι της Κυπαρισσίας! (pics)

Ο Δίων Κυπαρισσίας ετοιμάζεται για το παρθενικό του ταξίδι στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής μπάσκετ 

Δίων: Το καμάρι της Κυπαρισσίας! (pics)

Ο Δίων Κυπαρισσίας ζει το δικό του όνειρο και θα παίξει φέτος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπάσκετ. Εκπροσωπώντας μια κωμόπολη 6.000 κατοίκων, ο σύλλογος της Μεσσηνίας θα παλέψει για το καλύτερο, κόντρα σε αντιπάλους σαφώς πιο έμπειρους. Με γυναίκα-πρόεδρο στο «τιμόνι», ο Δίων βασίζεται σε δικά του παιδιά, από την περιοχή της Τριφυλίας, και με τον κόσμο δίπλα στην ομάδα θα προσπαθήσει να χαρεί το ταξίδι στις εθνικές κατηγορίες.

Το «ΦΩΣ», συνεχίζοντας την περιήγησή του στην ελληνική επαρχία, μίλησε με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Δημήτρη Γιαννόπουλο.

Για αρχή, πείτε μας δυο λόγια για τον σύλλογο. Πότε ιδρύθηκε, έχει κι άλλα τμήματα πλην του μπάσκετ; Πόσα παιδιά είναι στις τάξεις του;

Ο Δίων Κυπαρισσίας έχει ιδρυθεί το 1985 και αυτή τη στιγμή, εκτός από τα τμήματα μπάσκετ, έχει και τμήματα βόλεϊ και στις τάξεις του αθλούνται πάνω από 150 αθλητές κάτω των 18 ετών. Παλαιότερα είχε και τμήματα στίβου και σκάκι με τεράστιες επιτυχίες σε πανελλήνιο επίπεδο, αλλά δυστυχώς αυτή τη στιγμή είναι ανενεργά, αν και στόχος της διοίκησης είναι να ενεργοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.

Πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική; Το περιμένατε;

Δεν μπορώ να πω πως το περιμέναμε, αλλά σίγουρα κάναμε κινήσεις που έβαλαν τις βάσεις για να το πετύχουμε. Η διοίκηση του Δίωνα έχει 2 χρόνια που συμμετέχει στον σύλλογο μ’ αυτό το σχήμα και έχει στο ενεργητικό της 2 ανόδους από την Α2 τοπικό της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στη Γ’ Εθνική κατηγορία και είμαστε τυχεροί διότι αυτό συνέπεσε με τα 35 χρόνια του συλλόγου μας. Έχει γυναίκα ως πρόεδρο του συλλόγου, την κ. Δήμητρα Μιχαλοπούλου, πράγμα σπάνιο στα αθλητικά δρώμενα, η οποία αντεπεξέρχεται στα καθήκοντά της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το γήπεδο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας; Πόσους θεατές χωράει;

Το γήπεδο είναι ένα κλασικό επαρχιακό γήπεδο, με τα προβλήματα που έχουν όλα αυτά τα γήπεδα. Έχει χωρητικότητα 400 θέσεων. Εκτιμούμε και πιστεύουμε ότι ο Δήμος Τριφυλίας, στον οποίο ανήκουμε, θα σταθεί αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια που κάνουμε.

Ο κόσμος της περιοχής είναι κοντά στην ομάδα;

Ο κόσμος είναι δίπλα μας, έχει συμβάλει τα μέγιστα σ’ αυτήν την προσπάθειά μας και είναι ο βασικός πυλώνας αυτής της επιτυχίας. Η ραχοκοκαλιά της ομάδας έμεινε η ίδια. Φιλοσοφία της διοίκησης είναι η ομάδα να αποτελείται από όσο περισσότερους παίκτες της περιοχής μας γίνεται. Πέρυσι στην άνοδο από την Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στη Γ’ Εθνική το ρόστερ είχε 16 αθλητές από τον δήμο μας και 1 από την πόλη της Καλαμάτας, δηλαδή 17 Μεσσήνιους. Φέτος έχει 4 εκτός Μεσσηνίας, 1 από την Καλαμάτα και οι υπόλοιποι 12 είναι από την πόλη της Κυπαρισσίας. Αυτός είναι και ο στόχος μας, αυτό θέλουμε να πετύχουμε και το έχουμε πετύχει: μία πόλη στο μέγεθος της Κυπαρισσίας να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με τα δικά της παιδιά και να είμαστε περήφανοι.

Για φέτος λοιπόν τι να περιμένουμε;

Είμαστε μία ομάδα νεανική και για τα δεδομένα της Γ’ Εθνικής με μέσον όρο κάτω των 21 ετών. Είναι ένα εγχείρημα δύσκολο με μεγάλο ρίσκο, στο οποίο ευελπιστούμε ότι θα αντεπεξέλθουμε με επιτυχία, όπως κάνουμε 2 χρόνια τώρα με τις 2 σερί ανόδους. Ο νέος προπονητής μας, ο Γιώργος Γιαννουκάκης, είναι και αυτός νέος ηλικιακά, αλλά και πρωτάρης σε αυτήν τη θέση, αλλά του έχουμε αμέριστη εμπιστοσύνη και είμαστε σίγουροι πως όχι μόνο θα πετύχει, αλλά θα είναι από τις εκπλήξεις της κατηγορίας. Θέλουμε αυτή η χρονιά, που τυχαίνει να συμπληρώνουμε και 35 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, να μας μείνει αξέχαστη και φυσικά να είναι και πετυχημένη. Δεν θέλουμε ούτε να είμαστε μία φωτοβολίδα στον χώρο, αλλά ούτε και ο ανελκυστήρας της κατηγορίας. Θέλουμε να αφήσουμε το στίγμα μας στον χώρο και όλοι να μιλάνε για την ομάδα της Κυπαρισσίας με σεβασμό, αλλά και θαυμασμό γι’ αυτά που θα έχουμε πετύχει. Η συμπεριφορά όλης της ομάδας μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, η ταπεινότητα και η ένδειξη σεβασμού στον αντίπαλο ~και γενικά σ’ όλους~ είναι στοιχεία που όχι μόνο τα ζητάμε από τους ανθρώπους που συνεργαζόμαστε, αλλά τα απαιτούμε. Εύχομαι τη νέα αγωνιστική χρονιά, που ξεκινά σε λίγες μέρες, πρώτα απ’ όλα να έχουμε υγεία και όλα τα άλλα θα έρθουν. Ταβάνι σε αυτά που ονειρευόμαστε δεν υπάρχει, ό,τι έρθει θα το ζήσουμε και θα το ευχαριστηθούμε. Φέτος θα ζήσουμε το όνειρο της Γ’ Εθνικής!

Και για το τέλος, να ρωτήσουμε γιατί… Δίων;

Ο Δίων ο Κυπαρίσσιος (1ος αιώνας π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας αθλητής με καταγωγή από την Κυπαρισσία και στέφθηκε Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα του σταδίου κατά τους 176ους (76 π.Χ.) Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας!

Ο Δημήτρης Γιαννόπουλος αριστερά, με τον Βασίλη Τζώρτα (ταμίας), τη Δήμητρα Μιχαλοπούλου (πρόεδρος) και τον Παναγιώτη Δημητρακάκη (γενικός αρχηγός)

«Συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι»

Προπονητής της ομάδας φέτος είναι ο Γιώργος Γιαννουκάκης. Στο τεχνικό επιτελείο του Δίωνα από πέρυσι, ο νεαρός κόουτς ως αθλητής έπαιξε σε Απόλλωνα Καλαμάτας, Περιστέρι, Ιωνικό ΝΦ, Δόξα Λευκάδας, ΕΑ Πατρών, Πολυκράτη Σάμου, Ακάδημο Καλαμάτας και Καλαμάτα. Μίλησε στο «ΦΩΣ» για τη δύσκολη αποστολή που έχει η ομάδα του.

Έτοιμοι για την πρόκληση της Γ’ Εθνικής;

Λόγω κάποιων τραυματισμών, λόγω αλλαγών του ρόστερ και το ότι είμαστε μια νεανική ομάδα, δεν είμαστε έτοιμοι, αλλά μέσα από την καθημερινή δουλειά στο γήπεδο ελπίζουμε πως στην έναρξη θα είμαστε στο επίπεδο που απαιτεί η Γ’ Εθνική.

Ο κορμός της ομάδας έμεινε; Τι κινήσεις έγιναν το καλοκαίρι;

Η ραχοκοκαλιά της ομάδας παρέμεινε και κάναμε κάποιες προσθήκες με πιο έμπειρα παιδιά από εθνικές κατηγορίες. Αποκτήσαμε παίκτες σε όλες τις θέσεις, παίκτες οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να αντεπεξέλθουμε και να φανούμε ανταγωνιστικοί στη Γ’ Εθνική.

Ποιοι οι στόχοι της φετινής χρονιάς;

Καθημερινά στο γήπεδο κοιτάμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι, ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στον στόχο μας, ο οποίος δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία. Ως νεοφώτιστοι ξέρουμε πως δεν θα είναι εύκολο, αλλά το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα είναι αισιόδοξο.

«Από εμάς εξαρτάται τι θα πετύχουμε»

Ο Γιώργος Καραγιαννίδης είναι από τους παίκτες που θα τραβήξουν το… μεγαλύτερο κουπί φέτος. Ο ταλαντούχος φόργουορντ ήταν πέρσι στην Α2 με το Ανατόλια και αποφάσισε να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του, για να βοηθήσει κι αυτός τον Δίωνα. Μιλήσαμε και μαζί του.

Θα τα καταφέρετε στη Γ’ Εθνική;

Πρώτη φορά στην ιστορία του ο σύλλογος συμμετέχει στη Γ΄ Εθνική. Όλο το σύνολο της ομάδας, από τη διοίκηση μέχρι και τους παίκτες, κάνει το καλύτερο για να έρθει ένα καλό αποτέλεσμα στο τέλος της χρονιάς. Θα είναι δύσκολη η χρονιά, αλλά αν τα καταφέρουμε στο τέλος εξαρτάται μόνο από εμάς, από τη δουλειά και τη σοβαρότητα που θα δείχνουμε κάθε μέρα που θα βρισκόμαστε στο γήπεδο, είτε είναι προπόνηση είτε αγώνας.

Τι όνειρα έχετε;

Τα όνειρα που έχουμε πάντα είναι ψηλά, αλλά όπως είπα και πριν, εξαρτάται από εμάς και μόνο. Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα μόνο με σκληρή δουλειά, υπομονή, συνέπεια και ταπεινότητα.

Το φετινό ρόστερ του Δίωνα

ΠΑΙΚΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑ ΥΨΟΣ

Κωνσταντίνος Μαρούκης 36 1,94

Χρήστος Γιαννόπουλος 15 1,84

Κωνσταντίνος Τσιγγενόπουλος 24 1,89

Ηλίας Γιαννόπουλος 17 1,95

Δημήτριος Κλεφτάκης 23 1,82

Θεοφάνης Κλεφτάκης 20 1,88

Ευάγγελος Λαμπίρης 24 1,84

Δημήτριος Κυριακόπουλος 19 2,01

Δημήτριος Γιαννακόπουλος 25 1,99

Παναγιώτης Μπακολιάς 20 1,93

Χρήστος Κατσαργύρης 17 1,85

Σταύρος Καμαρινός 21 1,82

Μιχαήλ Τζαχισβίλι 24 1,89

Ντένις Ντέντα 30 2,08

Γεώργιος Καραγιαννίδης 21 2,00

Στέφανος Τζώρτας 18 1,80

Αντώνης Παπαθεοδωρόπουλος 16 1,91